Erzurum’da Sağlıklı Birey, Mutlu Aile, Huzurlu Toplum...

Erzurum'da Sağlıklı Birey, Mutlu Aile, Huzurlu Toplum Seminerleri

sağlıklı birey, mutlu aile, huzurlu toplum seminerleri

02 Kasım 2018 - 13:10

Erzurum İl Müftülüğü Aile Ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından “Sağlıklı Birey Mutlu Aile Huzurlu Toplum" projesi kapsamında 27-28 Ekim tarihlerinde İl Müftülüğü konferans salonunda il merkezindeki tüm imam hatip, müezzin kayyım, kur'an kursu öğreticisi, vaizler ve eşlerine yönelik iki günlük bir seminer programı düzenlendi.

Seminer programını İl Müftüsünün Eşi, İl Müftü Yardımcısı Müseffa Akbulut ve Merkez İlçe Müftüleri de katıldılar.

İlk gün seminer programı Ulu Camii imam hatibi Abdulkadir Düzenli’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. “Kur'an Ve Sünnet Perspektifinde Aile Olmak Ve Aile Kalmak” başlıklı ilk ders sunumu İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula tarafından yapıldı.

Aile içi iletişim, ailede fıkhi meseleler, çocukluk döneminde din ve değer eğitimi konuları ise Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derya Öcal, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Davut Yaylalı ve Prof. Dr. Abbas Çelik tarafından sunuldu.

Seminer programının 2. günü ise Ergenlik döneminde gençlerle iletişim, Ailede çatışma ve çözüm yolları, Ailede mahremiyet bilinci, Aile ve medya okuryazarlığı konularında; Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Mustafa Irmaklı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Sosyal Çalışmacı Ömer Çokgören, Diyanet İşleri Başkanlığı Uzman Yardımcısı Fatih Yıldız ve Hınıs İlçe Müftüsü Sinan Cansever seminer sunumlarını gerçekleştirdiler.

Seminer programı katılımcılara belge takdim ile sona erdi.

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret