Eskisehir’de 45 Hafıza Merasimle Icazet Belgeleri Verildi

Eskisehir'de 45 Hafıza Merasimle Icazet Belgeleri Verildi

45 hafıza merasimle icazet belgeleri verildi

13 Aralık 2023 - 13:20

45 Hafıza Merasimle İcazet Belgeleri Verildi

Eskişehir'de, İl Müftülüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen "Erkek Öğrenciler İçin Hafızlık İcazet Merasimi"nde, Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek hafızlıklarını tamamlayan 45 erkek öğrenciye belgeleri verildi.

Reşadiye Camisi'nde gerçekleştirilen törene, Vali Yardımcısı Salih Altun, Adalet Komisyonu Başkanı Arif H. Sazak, D.İ.B Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Osman Şahin, Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Tepebaşı Kaymakamı Saadeddin Yücel, Mushafları İnceleme Kurulu Üyesi Ferruh Şen,İl Müftüsü Bekir Gerek,İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Kütahya İl Müftüsü Dr.İrfan Açık, Bilecik İl Müftüsü Ali Erhun, Reisul Kurra Yaşar Tekeli,İl Müftü Yardımcıları Dilaver Şahin, İsrafil İğde, Faruk Latifoğlu, Odunpazarı İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım, hafızların aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Program, Kurra Hafız Dr. Osman Şahin, Kurra Hafız Ferruh Şen, Kurra Hafız Tahsin Peker, Kurra Hafız Ünver Güngör, Kurra Hafız Fatih Kaya, Selçuk Arapgir ve Hamdi Aydın hocaların Kur'anı Kerim tilavetiyle başladı.
Açılış konuşmalarını Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım ve Odunpazarı İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman gerçekleştirdi.

Törende konuşan Vali Yardımcısı Altun, hafızlığın büyük bir onur ve nişane olduğunu belirterek, hafızların hem Kur'an'ı ezberlemekle hem de Kur'an ahlakıyla ahlaklanmakla sorumlu olduklarını söyledi. Altun, hafızlık eğitiminde emeği geçen hocalara ve ailelere teşekkür etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Şahin de hafızlığın devamlılığının önemine dikkat çekerek, Diyanet İşleri Başkanlığının her yaştan insanın Kur'an öğrenmesine imkan sağladığını ifade etti. Şahin, hafızların Kur'an'ın korunmuşluğuna katkı sağladıklarını vurguladı.

Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı Yılmaz ise hafızlığın İslam tarihi boyunca kesintisiz sürdüğünü kaydederek, Diyanet İşleri Başkanlığının hafızlık eğitimlerinin lokomotifi olarak görevini en güzel şekliyle yerine getirmeye çalıştığını dile getirdi.

İl Müftüsü Gerek de Kur'an-ı Kerim'in Allah'ın büyük bir lütfu olduğunu hatırlatarak, hafızlara başarı diledi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri