Eskişehir’de Aile Içinde şiddetin önlenmesi Paneli

Eskişehir'de Aile Içinde şiddetin önlenmesi Paneli

eskişehir'de aile içinde şiddetin önlenmesi paneli

24 Kasım 2023 - 13:20

Eskişehir İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, ailenin korunması ve aile içinde şiddetin önlenmesinde toplumsal farkındalığın sağlanması konulu bir panel düzenledi. Panelde, aile kurumunun önemi, şiddetin nedenleri ve sonuçları, şiddetin önlenmesi için yapılması gerekenler, aile danışmanlığı ve ŞÖNİM hizmetleri gibi konular tartışıldı.

 

Panel, 23 Kasım 2023 Perşembe günü saat 11.00'te Eskişehir Dini İhtisas Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Panelin moderatörlüğünü Eskişehir İl Müftüsü/İhtisas Merkezi Müdürü Bekir Gerek yaptı. Panelistler ise Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Yılmaz Arı ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürü Nurten Verim Bal oldu.

 

Panelistler, aile içinde şiddetin bir insan hakları ihlali olduğunu, toplumun her kesimini ilgilendirdiğini ve ortak bir mücadele gerektirdiğini vurguladılar. Aile içinde şiddetin önlenmesi için eğitim, farkındalık, iletişim, empati, dayanışma, destek ve yasal mekanizmaların etkin kullanılması gerektiğini belirttiler. Ayrıca, aile danışmanlığı ve ŞÖNİM hizmetlerinin aile içinde şiddet mağdurlarına nasıl yardımcı olduğunu anlattılar.

 

Panelin ardından, panelistlere teşekkür belgesi takdim edildi. Panel, aile içinde şiddetin önlenmesi konusunda toplumsal duyarlılığı artırmayı amaçlayan bir etkinlik olarak değerlendirildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri