Eskişehir Il Müftülüğünden Engelliler Günü’ne özel Program

Eskişehir Il Müftülüğünden Engelliler Günü'ne özel Program

eskişehir il müftülüğünden engelliler günü'ne özel program

06 Aralık 2023 - 13:20

Eskişehir İl Müftülüğünden Engelliler Günü'ne Özel Program


Eskişehir İl Müftülüğü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli vatandaşlar için özel bir program düzenledi.


Programa Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Eskişehir İl Müftüsü/Dini İhtisas Merkezi Müdürü Bekir Gerek ve eşi Hatice Gerek, Diyanet İşleri Başkanlığı  Engelli koordinatörü Elif Kaya, İl Müftü Yardımcısı Berrin Erdoğan,  Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım,  Odunpazarı İlçe Müftü V. Necati Erdağlı ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Programda, İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü İşitme engelli Öğrencileri işaret diliyle İstiklal Marşı'nı okudu, Nurullah Keleş(13)  Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulundu.


Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Bekir Gerek, engelli vatandaşların toplumun önemli bir parçası olduğunu ve onlara her zaman destek olmaya çalıştıklarını söyledi. Gerek, "Engelli kardeşlerimiz bizim gözümüzde engelli değil, engelsizdir. Onlar bizim baş tacımızdır. Onların hayatlarını kolaylaştırmak ve mutlu etmek hepimizin görevidir." dedi.


Programda ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut da bir konuşma yaptı. Akbulut, engellilerin haklarının korunması ve fırsat eşitliğinin sağlanması için çalıştıklarını belirtti. Akbulut, "Engelliler günü, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve çözüm yolları aramak için bir fırsattır. Biz de Diyanet İşleri Başkanlığı olarak engelli kardeşlerimize eğitim, ibadet, kültür ve sosyal hizmetler alanlarında destek vermeye devam ediyoruz." diye konuştu.
Programda Tayfur Bayar Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni  Görme Engelli Selahattin Eğe kendi yazdığı şiiri okudu, Bölge Hadis-i Şerif Ezberleme yarışması birincisi görme engelli Nisanur Tümenci(15) Hadis-i şerif okudu ve hafızlığını tamamlayan  görme engelli Hatice Hassouni(13)'ye hafızlık tacı giydirildi ve Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut onur belgesi takdim etti.


İl Müftü yardımcısı Berrin Erdoğan Sedide Akbulut Hanımefendiye programa teşriflerinden dolayı tablo hediye etti.
Programın sonunda engelli vatandaşlara yemek ikram edildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri