Gecici İmam Alım İlanı Yayınlandı

Gecici imam hatip alım ilanı

23 Aralık 2020 - 18:05 - Güncelleme: 23 Aralık 2020 - 18:11

Toplam 5 yıllık İlimiz Müftülüğüne bağlı  aşağıda ismi  belirtilen  camimizdeki görevli  imam-hatibimizin yerine belirtilen süre zarfını kapsayacak şekilde camimizde sunulan din hizmetinin aksamaması için bu görevi vekaleten ifa etmek  amacıyla  657  Sayılı  Devlet Memurları  Kanununun  86.  Maddesi  ile  ilgi  (a,b,c) yönetmelikler ve ilgi  (ç) yazı doğrultusunda açıktan vekil imam-hatip  atamasına esas olmak üzere sözlü sınav yapılacaktır.

BAŞVURU YAPILACAK CAMİİ:

ÇORUM - MERKEZ      : KARAKEÇİLİ CAMİİ İMAM-HATİPLİĞİ (Yurt Dışında Din Görevlisi olarak 1 yıl süreyle görevlendirilmiş olup, başarılı olması halinde ve bulunduğu ülkenin çalışma koşulları da dikkate alınarak görev süresi her defasında 1 yılı geçmemek üzere en fazla 4 yıl daha uzatılarak toplamda 5  yıl süreli)

I - BAŞVURU İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR:

Vekil İmam-Hatiplik sınavına başvuracaklarda:

1-Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5'nci maddesindeki Başkanlık Kadrolarına ilk defa atanacaklarda aranan şartları taşımak.

2-İmam-hatip lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim düzeyine sahip olmak,

3-İmam-hatiplik ve müezzin kayyımlık yapmaya mani bir engeli bulunmamak,

4-2018 yılı KPSSP122, KPSSP123 veya KPSSP124 (DHBT) sınavından 60 (altmış) ve üstü (Başvuru sahibinin hangi puan türünden puanı oluşmuş ise o puan türüne puan almış olmak göre okul diplomasını ibraz etmesi zorunludur.)

6-Sınav ilan başlangıç tarihi itibariyle Başkanlığımız bünyesinde halen vekil imam-hatip veya vekil müezzin-kayyım olarak çalışıyor olmamak. (Başvuru yapanların sonradan görev yaptıkları tespit edilmesi durumunda sınavları başarısız sayılacaktır.) II - BAŞVURU TARİHİ:

1–Başvurular,  aşağıda  bölümde  istenen  belgelerle  birlikte 21/12/2020-04/01/2021 tarihleri arasında mesai günlerinde yapılacaktır.İstenen belgeleri getirmeleri halinde üçüncü şahıslar tarafından yapılacak müracaatlar da kabul edilecektir.

2-Faksla ve e-mail ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Posta ile yapılan müracaatlar kabul edilecek olup postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

Bu belge, güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır

Bahçelievler Mah. Gazi Cad. No:100 19200 Çorum Bilgi için:Mehmet CEYLAN Telefon No: (0 364) 223 07 20     Faks No: (0 364) 223 07 23 Veri Hazırlama ve Kontrol e-posta: corum@diyanet.gov.tr       web: corum.diyanet.gov.tr İşletmeni

Konu     :Vekil İmam-Hatip Sınav Duyurusu III - SÖZLÜ SINAV:

1-Sözlü sınava şartları tutanların tamamı katılacaktır.

2-Sınava gireceklerin sınav esnasında  TC Kimlik nolu nüfus cüzdanlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

3-Sözlü sınav 06/01/2021 Çarşamba günü 10.30'da İl Müftülüğünde yapılacaktır. IV - SINAV SONUÇLARININ İLANI ve VEKÂLETEN ATAMA İŞLEMLERİ:

1-İl  Müftülüğü  Sınav  Kurulunca  yapılan  sözlü  sınav  sonucuna  göre  puanı  en  yüksek olan adayın ataması yapılacaktır.

2-Sözlü  sınav  sonucu  oluşturulan  başarılı  listesinde  aynı  puana  sahip  olanların sıralamasında  öncelik  KPSS-DHBT  puanı  yüksek  olana,  sonra  öğrenim  durumu  yüksek olana, sonra hafız olana öncelik verilecektir.

3-Yapılacak sınav sadece ilan edilen camiler için geçerlidir.

4-Sınav öncesi, sonrası ve yerleştirme sürecinde ki işlemlerde gerçeğe aykırı belge verdiği veya beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacak olup,başarılı olan aday başvuru esnasındaki Müftülüğümüzce düzenlenen matbu dilekçe de belirtilen evrakları 2 (iki) gün içerisinde İlimiz Müftülüğüne teslim edecektir..Evrak teslimi yapılmaması durumunda başarı listesi takip edilecektir.

V-BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER:

1-Başvuru Dilekçesi (İl Müftülüğü tarafından düzenlenen ıslak imzalı matbu dilekçe)

2-2018 yılı KPSSP122,123,124-(DHBT) sonuç belgesi,Mezuniyet durumunu gösterir diploma veya mezuniyet belgesi aslı ile fotokopisi.

3-Hafızlık Belgesi aslı ile fotokopisi. (İmam Hatip Lisesi mezunları için bu belge aranmaz) VI-SINAV KONULARI :

1-Kur' an- ı Kerim, kıraat, eda ve seda (70 puan)

2-Dini Bilgiler ( İtikat, ibadet, siyer ve ahlak) (20 puan) 3-Hitabet (10 puan) İlanen duyurulur.

T.C. KİMLİK NO                                             :

ADI VE SOYADI                                             :

DOĞUM YERİ VE TARİHİ                             :

MEZUNİYETİ                                                :

HAFIZLIK(VAR/YOK)                                :

KPSS - DHBT PUANI                                  :

ÖZÜ                : Vekil İmam-Hatip Sınavı

MÜFTÜLÜK MAKAMINA

ÇORUM

Çorum Müftülüğünün Vekil İmam Hatip alımı Sınav Duyurusunu okudum. 06/01/2021 tarihinde yapılacak olan sınava katılarak sınavı kazanmam halinde tercihim olan Çorum İli Merkez Karakeçili Camiine Vekil İmam-Hatip olarak atanmak istiyorum.

Atamamın yapılması ile ilgili olarak herhangi bir sağlık sorunum ve sabıka kaydım yoktur.

Bilgi ve gereğini arz ederim.

Sınavı Kazanlardan İstenecek Belgeler

1-İş Talep Formu

2- 2018 Yılı KPSSP 122-KPSSP 123 KPSSP (DHPT)Puan Belgesi  3-Diploma Fotokopisi (Müftülükçe Tasdikli)

4-Hafızlık Belgesi

5-Askerlik Durum Belgesi

6-Sabıka Kaydı

7-Mal bildirimi

8-Biometrik Fotoğraf (4 adet )

9-Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

10- Güvenlik Araştırma ve Arşiv Formu  Adres:

YORUMLAR

• 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...