Gümüşhane’de “cami Ve Hayat” Temalı Konferans Coşkuyla...

Gümüşhane’de “cami Ve Hayat” Temalı Konferans Coşkuyla Kutlandı

gümüşhane’de “cami ve hayat” temalı konferans coşkuyla kutlandı

17 Ekim 2019 - 14:11

2019 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Gümüşhane İl Müftülüğü tarafından organize edilen “Cami ve Hayat ” temalı konferans din görevlileri ve din gönüllülerinin katılımıyla coşkuyla gerçekleştirildi.

Gümüşhane Merkez Hasköy Köyü Camii İmam-Hatibi Tayfur DAL’ın, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İl Müftüsü Osman AYAS‘ın açılış konuşmasının ardından Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa IRMAKLI’nın konferansıyla devam etti.

“Caminin müminin kendi kalbiyle ilişkisinin ve Rabbiyle iman bağının en güçlü olduğu yerler olduğuna dikkat çeken” hocamız, sözlerine şöyle devam etti. “Camilerin, toplumun her kesiminden insanların hiçbir ayrıma gitmeden bir araya geldiği mekânlar olduğunu dile getirerek, “Camiiler milletçe hep beraber kaynaşma, kardeşlik ve muhabbeti yaşadıkları yerlerdir.

Cami ve mescitler, İslam toplumlarının kimliği haline gelmiştir.

Her Müslüman camiye girdiği zaman ev sahibi olduğunun farkına varmalı ve kendini yabancı hissetmemelidir. İslam toplumlarında ortak bilincin ve şuurun oluştuğu mekândır camiler. Birlik-beraberlik duygularının en üst seviyeye ulaştığı zeminlerdir. Cemaatle kılınan her namazda, aynı safta bedenlerin birlikte kıyam etmesi, kalıpların birliğinden kalplerin birliğine geçişi sağlayan en önemli duruştur. Bütün bunlar ise bizlere takvada yardımlaşmayı öğreten ve yaşatan değerlerdir. Cami ve mescitler, İslam toplumlarının kimliği haline gelmiştir İslam medeniyetinde yerleşim yerleri her zaman camii merkezli kurulmuştur, bu yüzden camiler İslam’da çok özel bir konuma sahiptir” şeklinde sözlerine devam etti.

IRMAKLI gece-gündüz demeden İslam’a hizmet eden hocalara teşekkür ederek sözlerini şöyle tamamladı:

“Mihraplardan ibadet ve hakikate önderlik eden İmam-Hatiplerimize, Ezan-ı Muhammedî ile gök kubbeyi mamur eden müezzinlerimize, zihinleri, gönülleri ve hayatları Kur’an ile buluşturan Kur’an kursu öğreticilerimize, milletimize hizmet etmeyi en büyük paye sayan bütün teşkilat mensuplarımıza, fedakâr hocalarımıza ve konferansa katılan tüm din gönüllüsü kardeşlerimize tekrar teşekkür ediyor, “Camiler ve Din Görevlileri Haftasını” tebrik ediyorum.”

Ayrıca konferansa katılan Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa IRMAKLI’ya, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kur’an-ı Kerimi Okuma ve Kıraat İlmi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yaşar KURT ve Samsun İl Müftülüğü Baş Vaizi Saliha KURT hanımefendiye de teşriflerinden dolayı protokolce hediye takdimi yapıldı.

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret