Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Sabah Namazında...

Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Sabah Namazında Gümüşhanelilerle Buluştu.

diyanet işleri başkanı erbaş, sabah namazında gümüşhanelilerle buluştu.

25 Şubat 2024 - 14:10

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “İl Buluşmaları” kapsamında geldiği Gümüşhane’de, İl Müftülüğü tarafından Merkez Kemaliye Camii’nde düzenlenen “Sabah Namazı Buluşması” etkinliğine katılarak sabah namazını kıldırdı. Namazın ardından cemaate hitap eden Başkan Erbaş, bugünün Berat Gecesi olduğunu anımsatarak, “Bu gecede inşallah İslam alemi olarak hep birlikte beratımıza ulaşmak için tövbe istiğfarlarımızı, ibadetlerimizi, dualarımızı huşu içerisinde yapmak hepimize nasip olur.” dedi.

Başkan Erbaş, Peygamber Efendimizin (s.a.s.), “Kıyamet günü hiçbir gölgenin bulunmadığı bir anda Allah’ın arşının gölgesi altında gölgelenecek yedi sınıf insan vardır. Bunlardan birisi de kalbi camilere bağlı olan müminlerdir. Bir de neşeyi ve huzuru camilerde bulan gençlerdir.” hadis-i şerifini hatırlatarak, “Gençlerimizi, çocuklarımızı camiye giderken yanımızda götürelim. Onları azarlayarak değil nasihat ederek, müjdeleyerek Efendimiz (s.a.s.)’in metoduna, usulüne uygun bir şekilde.” diye konuştu.

İnanç ve ibadetin birbirinden ayrılamayacağını belirten Başkan Erbaş, “İbadetten, amelden yoksun inanç neye yarar? Bunun için gençlerimizi, çocuklarımızı bu şekilde yetiştirmeye gayret edelim, onlara dua edelim. Bakınız Hz. İbrahim’in Kur’an-ı Kerim’de Rabbimizin bize Hatırlattığı çok güzel bir duası var, hepimiz onun o duasının meyveleri sayılırız; ‘Ey Rabbim! Beni ve zürriyetimi namazını devamlı kılanlardan eyle.’ Hz. İbrahim dört bin sene önce böyle dua etmiş.” ifadelerini kullandı. Berat Gecesi’nde çokça dua edilmesi tavsiyesinde bulunan Başkan Erbaş, şunları kaydetti:

“Gazze’de Filistin’de, mazlum kardeşlerimiz var, onların duaya ihtiyacı var. Zalim, işgalci katil İsrail, masum, bebek, kadın, çocuk, yaşlı demeden, bombalarla dünyanın gözü önünde insanları katlediyor. Elimizden geleni elimizle, dilimizden geleni dilimizle, kalbimizden yapabildiğimizi kalbimizle yapmamız lazım. Bu da imanın en zayıf hali buyuruyor Peygamber Efendimiz (s.a.s.). Onu da mı yapmayalım? Elimizle yardımlar gönderiyoruz. Gazze’deki insanların bir dilim ekmeğe, bir yudum suya ihtiyacı var. Eğer Müslümanlar bunu dahi göndermezlerse Cenab-ı Hakk’a nasıl hesap vereceğiz?”

Diyanet İşleri Başkan Erbaş, konuşmasının ardından, Mehmetçikler ve Filistinliler için ettiği duasında şu niyazda bulundu:

“Ey yerleri, gökleri ve kainatı yoktan var eden, istediğini, istediğine veren, istediği zaman yegane almak gücünün sahibi olan Yüce Allah’ımız, ellerimizi senin rızan için kaldırdık, bu seher vaktinde Berat günü sabahında bizleri dergah-ı uluhiyyettinden boş çevirme Ya Rabbi!

İlahi Ya Rabbi! Müslümanlara birlik, beraberlik ihsan eyle. Tefrikadan, fitneden uzak eyle, birlik, beraberlik içerisinde zaferler nasip eyle Ya Rabbi!

İlahi Ya Rabbi! Peygamber ocağı şanlı ordumuzu, yapmış olduğu terör mücadelesinde, sınırlarımızın içinde ya da dışında terör odaklarına karşı karada, havada, denizde her yerde ve her zaman mansur ve muzaffer eyle. Düşmanlarımıza karşı muzaffer eyle, Mehmetçiğimize, polisimize yardım eyle Ya Rabbi!İlahi Ya Rabbi! Devletimizi, milletimizi, ezanımızı, bayrağımızı ilelebet payidar eyle. Devletimize, milletimize göz dikmiş olan dahili ve harici hainlere fırsat verme Ya Rabbi!

Gençlerimizi, çocuklarımızı Sana hakkıyla kul olarak yetiştirmeyi, Habibine (s.a.s.) hakkıyla ümmet olarak yetiştirmeyi bizlere nasip eyle Ya Rabbi!”


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri