Hatay’da 31 Kızımız Yürüyen Kur’an Oldular

Hatay'da 31 Kızımız Yürüyen Kur’an Oldular

31 kızımız yürüyen kur’an oldular

11 Aralık 2018 - 14:35

Antakya İlçe Müftülüğümüze bağlı Yavuz Selim Hafızlık Kız Kur'an Kursunda hafızlık eğitimi alarak diplomalarını almaya hak kazanan 31 hafize için Hatay Kültür Merkezi’nde hafızlık taç giyme töreni düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Açış konuşması yapan kurs yöneticisi Ayşegül Kalkan, “Kursumuza maddi manevi desteği olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Selamlama konuşması yapan Antakya İlçe Müftümüz Necati Şafak, “Ümmetimin en şereflileri Kur’an’ı ezberleyenlerdir.” Hadis-i Şerifini okuyarak emeği geçen herkese teşekkür etti.

İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu da konuşmasında; hafızlığın öneminden bahsetti. “Cenab-ı Hakk (c.c) yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i şöyle tarif ediyor.” diyerek, “Şüphesiz ki bu Kur'an en doğru yola iletir; iyi davranışlarda bulunan müminlere, kendileri için büyük bir mükâfat olduğunu müjdeler. (İsra suresi, 9) Ahirete inanmayanlara gelince, onlar için de elemli bir azap hazırlamışızdır. (İsra suresi, 10) ayetlerini okudu. “Ehlü’l-Kur’an ehlü’llah, Kur’an’ın ehli Allah’ın ehlidir. Kur’an’a yakın olanlar Allah’a yakın olanlardır. Kur’an’la gönül bağını iyi kuranlar Rabbi ile bağını iyi kuranlardır.” Hadis-i Şerifini hatırlattı.

İl Müftümüz konuşmasının devamında; hafız öğrencilerimize şu 5 tavsiyede bulundu:

1- Kıraatü’l-Kur’an

2-Hıfzu’l-Kur’an

3-Fehmü’l-Kur’an

4-Amelü’l-Kur’an

5-Bi şefaati’l-Kuran

Önce Kur’an’ı öğrenmek gerektiğini, bunu hafız kızlarımızın en güzel şekilde öğrendiklerini, sonra ezberlediklerini, bundan sonraki 3 tavsiyenin hepimizi alakadar ettiğini, ilk iki maddeden sonra Kur’an’ı anlamak gerektiğini, ondaki emir ve yasakları, verilen haberlerden ibret alarak Kur’an’ın yaşanması, hayata tatbik edilmesi gerektiğini bunu yapanların karşılığını dünyada ve ahirette göreceklerini ve Kur’an’ın ahirette şefaatine nail olacaklarını, peygamberimizin efendimizin (s.a.v), “Oruç ve Kur’an kıyamet günü sahibine şefaatçı olacaktır.” buyurduğunu, dolayısıyla Kur’an’a hizmet edenlerin, ona destek olanların, onu okuyanların, ezberleyenlerin, bunlara yardımcı olanların, hem dünyada hem ahirette bunun karşılığını göreceğini ifade etti.

“Hatay’da il genelinde 15 yatılı Kur’an Kursumuzda 1500 civarında öğrencimiz bulunmaktadır. 2017 yılında hedefimiz 100 hafız dedik, bu hedefe yaklaştık. 91 öğrencimiz hafız oldu. 2018 yılında hedef 200 hafız dedik. Bu sene de yaklaşık 170 civarında öğrencimiz hafız oldu. İnşaallah 2019 yılında 200’ü geçeriz. Hedefimiz 200’ün üzerinde öğrencimizi hafız ve hafize olarak mezun etmektir. Hafız kızlarımızın anne-babasına, kurs yöneticisi Ayşegül Kalkan’a, kızlarımızın hocalarına, Antakya İlçe Müftümüz Necati Şafak’a ve ekibine, cami ve Kur’an kursu hizmetlerine destek veren hayırseverlerimize, programa iştirak eden herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Hafız bir kızımızın hafızlıkla ilgili okuduğu şiirin ardından, hafız kızlarımıza taçlarının takılması ve hediyelerinin takdim edilmesi ile tören sona erdi.

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret