Hatay’da Il Müftümüz, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Hatay'da Il Müftümüz, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

il müftümüz, basın mensuplarıyla bir araya geldi

14 Kasım 2018 - 14:35

İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU, İlimizde bulunan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. İl Müftülüğümüzde gerçekleşen toplantıya; İl Müftü Yardımcımız Nazife SAĞLAMOĞLU, İl Müftülüğümüz Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Mehmet YOLCU ile ilimizde bulunan yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.

Toplantıda, İl Müftümüz tarafından basın mensuplarına İl Müftülüğümüzün faaliyetleri ile “Mevldi-i Nebi Haftası” münasebetiyle yapılması planlanan programlar hakkında bilgi verildi.

Toplantıda konuşan İl Müftümüz; “Yıllardır kutlana gelinen Kutlu Doğum haftası geçtiğimiz yıldan itibaren Efendimiz’in (s.a.s.) hicri doğum tarihi olan Mevlid Kandili haftasında kutlanmaya başlanmıştır. Bu yıl da 19 Kasım Pazartesi gününü 20 Kasım Salı gününe bağlayan gece Mevlid Kandili olması dolayısıyla 19-26 Kasım Tarihleri arası Mevlid-i nebi Haftası olarak idrak edilecektir.

Bu hafta münasebetiyle düzenlenen etkinliklerle rehberliğine her zamankinden fazla ihtiyaç duyduğumuz Peygamberimiz Hz. Muhammed’i (s.a.s) anlama ve nesillerimize anlatma yolunda toplumsal bir farkındalık ve ortak bir bilinç oluşturulması hedeflenmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu tür haftalarda programlar bir tema çerçevesinde işlenmektedir. Bu bağlamda Mevlid-i Nebi Haftasın da “Peygamberimiz ve Gençlik” temasıyla çeşitli programlar icra edilecektir. Özellikle Peygamberimizin dünyayı teşrif ettiği Hicri 12 Rebiü’l-Evvel gününe tekabül eden 19 Kasım 2018 Pazartesi günü Tüm İlçelerimizin Merkez Camilerinde ve Antakya Merkezinde de Habib-i Neccar Camii’nde Yatsı Namazı öncesi vaaz ve Yatsı Namazı sonrası Mevlid-i Şerif ve Kur’an ziyafeti tertip edilmiştir. Ayrıca Hafta Dolayısıyla 25 Kasım 2018 Pazar Günü Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda Diyanet İşleri Başkan yardımcımız Dr. Burhan İŞLİYEN hocamızın “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu konferans programı tertip edilmiştir. Aynı günün sabah namazında Antakya Ulu Camiinde Başkan Yardımcımızın da iştirak edeceği sabah namazı buluşması programına tüm halkımızı bekliyoruz.

Bu vesileyle Gençlerimizin yetişmesine emek veren herkese teşekkür eder, haftanın ülkemize âlem-i İslam’a hayırlar getirmesini, Peygamberimize layık ümmet olabilmemizi Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.” dedi.

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret