Hatay’da RegÂib Kandili Dualarla Idrak Edildi

Hatay'da RegÂib Kandili Dualarla Idrak Edildi

regÂib kandili dualarla idrak edildi

09 Mart 2019 - 14:36

Üç ayların habercisi olarak gelen Regâib Kandili münasebetiyle vatandaşlarımız Camilere akın etti.

Antakya İlçemiz Merkez Habib-i Neccar Camii’nde, halkımızın yoğun katılımıyla Regâib Kandili programı icra edildi. 07 Mart 2019 Perşembe gününü 08 Mart 2019 Cuma gününe bağlayan gece idrak edilen program İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU’nun yatsı namazı öncesi verdiği vaazla başladı.

Gecenin anlam ve önemini açıklayarak vaazına başlayan İl Müftümüz; Allahü Teala'nın kullarına lütfunun çokluğu, kereminin bolluğu ve pek çok günahkarın bağışlanması sebebiyle bu geceye Regaip gecesi adı verildiğini bu sebeple bu gecenin feyzinden-bereketinden faydalanmanın gerekliliğinden bahsederek Mü’minlerin Efendimizi örnek alarak O’nun ahlakıyla ahlaklanmalarının önemine değindi. Çünkü; Allah Teâlâ Efendimizi güzel isimlerinden olan raûf ve rahîm olarak nitelendirmiştir.

Vaazında Kur’an ve Sünnete bağlılığın öneminden de bahseden  İl Müftümüz; Üç ayların ilk günü olan Regaib gecesi ve Cuma gecesi bu iki mübarek geceyi şu anda idrak ettiğimizi hatırlattı.

Yatsı Namazının akabinde, okunan salavatlar, Kur’an-ı Kerim ziyafeti ve İlahinin ardından Regâib Kandili programı İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU’nun yapmış olduğu dua ile son buldu.

Ayrıca; Regâib Kandili, İlimiz genelindeki camilerde de çeşitli programlar düzenlenerek idrak edildi.

Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri