Isparta’da Miraç Kandili Dualarla Ihya Edildi

Isparta'da Miraç Kandili Dualarla Ihya Edildi

miraç kandili dualarla ihya edildi

08 Şubat 2024 - 14:55

Miraç Kandili Dualarla İhya Edildi

Miraç Gecesi münasebetiyle Terminal Camii’nde Kandil Özel Programı düzenlendi.

Isparta Terminal Camii'nde akşam namazından sonra başlayan kandil özel programı İl Müftü Vekili Halil Taş, ‘Kudüs ve Önemi’ konulu sohbetiyle başladı.

Müftü Vekili Taş, sohbetinde şunları söyledi: “Miraç, Peygamber efendimizin (s.a.s) Allah'ın izniyle, Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da sonsuz kudretin ayetlerini müşahede etmek üzere semaya yükseltildiği yolculuktur. Miraç, Mekke ile Kudüs arasındaki mukaddes bağı korumanın, Rabbimizden gelen davete icabet ederek her adımda O'na yaklaşmanın adıdır. Aziz Müslümanlar! Bugün Filistin ve Gazze de bir dram yaşanıyor. Gözü yaşlı anneler, ailesi yok edilen çaresiz babalar, yetim ve öksüz çocuklar! hastanelerde öldürülen bebekler! bütün imkansızlıklara rağmen zulme direnen Gazzeliler… Göğsü iman dolu her yaştan insan…Tüm dünyanın gözü önünde cereyan eden bir soykırım var. Hazreti İbrahim'in Kabe'yi inşa ederken tevhid, birlik, kardeşlik, kulluk için yaptığı çağrı, bugün Mescid-i Aksa için ümmet, özgürlük, diriliş, dayanışma şuuruna dönüşmelidir. Unutulmamalıdır ki, mümin miraçsız, miraç Mescid-i Aksa'sız olmaz.”

Program konukları Isparta Müftü Vekili Halil Taş, SDÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Abdullah Ertuç, Senirce İmam Hatibi Yusuf Ulgaç, Emirhan Sivri, Sefa Özen,Terminal Camii görevlileri Muhammed Akçıl, Mehmet Gözütok ve Bayram Kurt  Kur’an-ı Kerim ziyafeti vererek, Mevlid-i şerif okudular. Miraç gecesi münasebetiyle, okunan hatimlerin ve Mevlid-i Şerifin duasını Müftü Vekili Taş yaptı.

Çok sayıda kadın ve erkek cemaatin katıldığı programın sonunda çeşitli ikramlar yapıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta Gençler Maden Müzesini Ziyaret Etti
Zonguldak'ta Gençler Maden Müzesini Ziyaret Etti
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi