Tif-diyanet ısparta Izcileri Dedelerinin Izinde

Tif-diyanet ısparta Izcileri Dedelerinin Izinde

tif-diyanet ısparta izcileri dedelerinin izinde

02 Mayıs 2024 - 14:55

TİF-Diyanet Isparta İzcileri Dedelerinin İzinde

Çanakkale 57. Piyade Alayında "Dedeciğim Ben Geldim" sloganıyla 34'ü Isparta'dan 500 Diyanet izcisi kamp kurdu. Toplamda 2500 izci ve izci lideri, 57. Piyade Alayının şehadet şerbetini içmeden önce karargah kurduğu alanda dedelerinin izinde yürüdü.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'ndaki resmi açılış törenine, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Şubaşı, izci liderleri ve izciler katıldı.

Aynı günün akşamında aziz şehitlerin ruhlarına ithafen yavrukurt ve izcilerin hazırladığı "Hatim ve Mevlid Programı" icra edildi. Çanakkale şehitleri başta olmak üzere tüm şehit ve gaziler için okunan hatimlerin duasını Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi yaptı.

Sonrasında TİF-DİYANET izcileri kamp alanına 2 km uzaklıktaki Kocadere Hastane Şehitliğine saygı yürüyüşü yaparak Şehitlikte hafız izciler Kur'an-ı Kerim okuyarak dua ettiler.

Ertesi gün şafak vaktiyle sala, ezan ve top sesleri ile uyanan izciler, sabah namazlarını hep birlikte kıldıktan sonra dedelerinin şehadet şerbetini içmek üzere çıkmış oldukları yol güzergahında kınalarını yakarak Conk bayırına doğru ellerinde bayraklarla 57. Alay Vefa Yürüyüşünü gerçekleştirdi.

22 Nisan'da başlayan kamp programı 26 Nisan'da sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sivas'ta 363 Kişilik Hac Kafilesi Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Sivas'ta 363 Kişilik Hac Kafilesi Dualarla Kutsal Topraklara...
Kocaeli'de Fatih Ilçe Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Mehmet Ali Fındık Hayatını Kaybetti
Kocaeli'de Fatih Ilçe Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Mehmet...