Isparta’da "şehitlerimizi Anıyoruz, Duada Buluşuyoruz"...

Isparta'da "şehitlerimizi Anıyoruz, Duada Buluşuyoruz" Gecesi Gerçekleştirildi

"şehitlerimizi anıyoruz, duada buluşuyoruz" gecesi gerçekleştirildi

16 Ağustos 2022 - 14:55

"Şehitlerimizi Anıyoruz, Duada Buluşuyoruz" Gecesi Gerçekleştirildi

 

Eğirdir Müftülüğü ve Eğirdir Belediyesi işbirliğiyle "Şehitlerimizi Anıyoruz, Duada Buluşuyoruz" programı gerçekleştirildi.

 

Eğirdir Yeni Mahalle meydanında gerçekleştirilen programa; Isparta İl Müftüsü Vekili Seyit Böğet, Eğirdir Müftüsü Mehmet Ali Eroğlu, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Muharip Gaziler Derneği Eğirdir İlçe Başkanı Gazi Hüseyin Koçaslan, meclis üyeleri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Sorkuncak Köyü Yeni Camii İmam Hatibi Cebrail Şengüler tarafından Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İl Müftüsü Vekili Seyit Böğet; ‘Belediyemiz ve ilçe müftülüğümüzce hazırlanmış olan bu programdan dolayı teşekkürlerimi iletiyorum. Muharrem ayı önemli bir aydır. Hz. Adem babamızın tövbesinin kabul edildiği aydır. Hz. Nuh’un gemisinin selamete erdiği aydır bu ay. Hz. Musa’nın Kızıl Deniz'den geçerek Firavun'un zulmünden kurtulduğu aydır. İslam tarihi açısından da Kerbelanın yaşandığı Hz.Hüseyin Efendimizin şehit edildiği aydır. Bu sebeple, vatan topraklarımızı bizlere emanet eden şehitlerimize rabbim rahmet eylesin ve onların emanetini koruyarak evlatlarımıza emanet edebilmeyi nasip etsin.’ diyerek konuşmalarını sürdürdü.

 

Kur’an-ı Kerim, sela ve ilahilerle devam eden program katılımcılar tarafından büyük bir dikkatle izlendi. Yapılan semazen gösterileri ise büyük alkış aldı.

 

Eğirdir Müftüsü Mehmet Ali Eroğlu'nun yaptığı duada eller semaya kaldırıldı. Gözyaşları içinde yapılan duanın ardından katılımcılara hediye takdim edildi.

 

Eğirdir Belediyesi tarafından misafirlere yapılan helva ikramıyla birlikte program sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal Kongresi”ne Katıldı
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal...
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı ’ Etkinlikleri Kapsamında Ilkadım Büyük Camii'de şehitlerimiz Için Kur'an-ı Kerim Tilaveti Ve Mevlid-i şerif Programı Düzenlendi.
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı...