Kadir Gecesi Adıyaman Ulu Camiinde Ihya Edildi.

Kadir Gecesi Adıyaman Ulu Camiinde Ihya Edildi.

kadir gecesi adıyaman ulu camiinde ihya edildi.

28 Nisan 2022 - 09:00

Kadir Gecesi Adıyaman Ulu Camiinde İhya edildi.

Adıyaman İl Müftüsü Taşçı "Bir ömre bedel Kadir Gecesi’ni en güzel şekilde ihya edelim"

Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı, Allah’ın müminler için bir fırsat vesilesi kıldığı, Ramazan ayının ve bin aydan daha kıymetli olan Kadir Gecesi'ni en güzel şekilde ihya edilerek geçirilmesi çağrısında bulundu.

Ramazan ayının diğer aylara göre Müslümanlar için apayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Taşçı, bu ayda Kur'an-ı Kerim'in indirilmiş olması ve Kadir Gecesi’ni içinde barındırmış olması kıymetini daha da artırdığına dikkat çekti.

Ramazan ayının her anının kıymetli olduğunu belirten Taşçı “Cenab-ı Allah'ın ifadesiyle Ramazan kendisinde Kur'an-ı Kerim'in indiği aydır. Ramazan'ın yeryüzü ile bizlerle, kalplerimizle, gönüllerimizle ve insanlıkla buluşma mevsimi olan bir Ramazan'a daha lütfu ve keremiyle bizleri kavuşturdu. Ramazan'ı şerif tamamı hayırlarla rahmetle dolu olan, biz inanlar için Cennetin kapılarının ardına kadar açıldığı, Cehennemin kapılarının kapatıldığı, hayatı inananlara ve insanlığa zindan eden şeytanların zincirlere vurulmuş olduğu ay olan ama hepsinden önemlisi Kur'an'ın kendisinde inmiş olduğu mübarek bir aydır. Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesselem) bize Ramazan'ı anlatırken, 'Ramazan öyle mübarek, öyle muazzam bir aydır ki kendisinde bin aydan daha hayırlı bir gece olan Kadir Gecesi'ni barındırır.' buyurmak suretiyle Ramazan-ı şerifin tamamı mübarektir, tamamı muazzamdır. Ama son 10 günü Müslümanlar için daha bambaşka bir değerlidir ve kıymetlidir.  Son 10 gün içerisinde de en kıymetli, en değerli zaman dilimi Rabbimizin Kadir suresinde de bildirdiği ve indirdiği gibi Kadir Gecesi'ni barındırır ve Kadir Gecesi ayrıca Ramazan'ı şerife değer katan zaman dilimlerinden birisidir.” dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Uganda Uyruklu Rechel ığdır'da Müslüman Oldu
Uganda Uyruklu Rechel ığdır'da Müslüman Oldu
Kütahya'da şehit Sözleşmeli Er Rıdvan Gürsoy Ebediyete Uğurlandı
Kütahya'da şehit Sözleşmeli Er Rıdvan Gürsoy Ebediyete...