Kahramanmaras’da Il Müftümüz Celal Sürgeç Veda Ediyor

Kahramanmaras'da Il Müftümüz Celal Sürgeç Veda Ediyor

il müftümüz celal sürgeç veda ediyor

07 Nisan 2021 - 16:20

Celal Sürgeç Veda Etti

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Balıkesir İl Müftülüğüne atanan Kahramanmaraş il Müftülüsü Celal Sürgeç Kahramanmaraş’a veda ediyor.

Veda programlarının ilki daire personeliyle gerçekleşti. İl Müftülüğü yemekhanesinde gerçekleşen programa İl Müftülüğü, Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçe müftülüklerinde görev yapan daire amirleri ve personeli katıldı. Daire personeline bugüne kadar yaptıkları hizmetten dolayı teşekkür eden personelinden helallik istedi. Daha sonra Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde cami görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri ile bir araya gelen Müftü Sürgeç, “Maraş’la, Maraş’a gelmeden önce bir bağımız vardı. Maraş’a gelmeden şehrin manevi dinamiklerini tanıdım; Maraş’a sadece fiziken değil fikren de geldim. Elazığ ve Kahramanmaraş arasında fiziki olduğu kadar kültürel bir fay hattı da vardır. Geldiğimiz zaman ne kadar sevindiysek, gittiğimiz bu zamanda da mahzunuz. Buraya geldiğimde ben personelime müdür olmaya değil, şehre müftü olmaya geldim. Hiçbir gönlü yıkmamaya, onur kırmamaya gayret ettim. Eğitimci yönüm ağır bastığı için eğitime ve sosyal hayat dokunmaya ağırlık verdik. Birçok projemiz pandemi sebebiyle yarım kalsa da vatandaşlarımıza ulaşmak, onların hayatına dokunmak için yine de elimizden gelen gayreti gösterdik. Alıştığımız yerde olduğu kadar atandığımız yerde de görevimizi en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğiz inşallah” şeklinde konuştu.

Program sonunda Kahramanmaraş’a bağlı on bir ilçe müftsüne teşekkür belgesi takdiminde bulunan Celal Sürgeç’e ilçe müftüleri de çeşitli hediyeler takdim ettiler.

Bir sonraki programda Müftü Sürgeç Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve daire amirleriyle bir araya geldi. Vali Coşkun ve Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör Müftü Sürgeç’e bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü Cami Cemaaati Adına Gazze'ye Gönderilmek üzere Nakdi Yardımları, Tdv Vakfı Muş şubesi Başkanı Ibrahim Halil Demir'e Teslim Etti.
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü...