Kahramanmaraş Il Müftülüğü Tarafından “peygamberimiz Ve...

Kahramanmaraş Il Müftülüğü Tarafından “peygamberimiz Ve Aile” Konulu Panel Düzenlendi

kahramanmaraş il müftülüğü tarafından “peygamberimiz ve aile” konulu panel düzenlendi

15 Kasım 2019 - 16:22

Kahramanmaraş İl Müftülüğünce 2019 yılı Mevlid-i Nebî haftası etkinlikleri kapsamında “Peygamberimiz ve Aile”  konulu panel düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelin moderatörlüğünü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif ÖZDOĞAN yaparken, panele Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri KAHVECİ ile Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide AKBULUT konuşmacı olarak katıldı. Programa Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal SÜRGEÇ, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Arif ŞEN, Vali Yardımcısı Fatih DAMATLAR’ın yanı sıra daire amirleri, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ve çok sayıda din görevlisi ile vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğunu Ulu Cami İmam Hatibi Fatih Çekinkurt’un yaptığı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı, İmam Hatip Mesut KAYA’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Diyanet İşleri Başkanlığı Mevlid-i Nebî Haftası tanıtım slaytı ile başlayan panelin açış konuşmasını Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal SÜRGEÇ yaptı. Çok önemli bir konuyu alanında uzman iki hocadan dinleme imkânı bulduklarını anlatan SÜRGEÇ, “Düzenlediğimiz bu panelin hayırlara, güzelliklere vesile olmasını Yüce Allah’tan temenni ediyorum. Allah’ı sevmenin, İslam’ı yaşamanın yolu Hz. Muhammed’den geçer. Bizler Hz. Peygamberi iyi tanımalı, iyi anlamalı, iyi yaşamalıyız. Bugün Hz. Peygamber’e ihtiyacımız her zamankinden daha fazladır. "İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe gerçekten iman etmiş olamazsınız" Hadis-i Şerifini iyi anlamamız lazım. “Hanımını kocasına karşı kışkırtan bizden değildir.” Hadis-i Şerifini iyi anlamamız lazım. Buna çok ihtiyacımız vardır. Hz. Peygamber’i anlayalım. O’nun izlerini takip edelim. O’nu hayatımıza taşıyalım.” Şeklinde konuştu.

Müftü SÜRGEÇ’in açılış konuşmasının ardından panelin moderatörlüğünü yapan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif ÖZDOĞAN, konuşmacıları tanıttıktan sonra konu hakkında açıklamalarda bulundu. Aile kurumunun dağılmaması için eşlere karşılıklı vazifeler düştüğünü, her iki tarafın da fedakârlıkta bulunması gerektiğini ifade eden ÖZDOĞAN, “Hz. Peygamber’in hayatını hayatımızın düsturu yapmalıyız.” Dedi.

Daha sonra söz alan Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide AKBULUT konuşmasında “Üsve-i Hasene Olarak Peygamberimiz” konusunu işledi. AKBULUT: “Anmak kelimesi unutulanlar içindir. Biz Hz. Peygamberi anmak değil anlamak zorundayız. O’nu ahlakıyla, O’nun hayat düsturlarıyla yaşamak zorundayız” şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri KAHVECİ de konuşmasında “Günümüzde Aile Kurumunun Yaşadığı Sorunlar ve Sünnet Işığında Çözümler” konusunu işledi. KAHVECİ: “Aile kurumunun ayakta kalmasının ve mutlu bir aile hayatı yaşayabilmenin yolunun Kur’an ve Sünnet eksenli bir hayat yaşamaktan geçtiğini” ifade etti.
        Konuşmaların ardından Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal SÜRGEÇ’in panelistlere hediye takdiminde bulundu.

Daha sonra Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Ahmet GÖRÜZOĞLU’nun yönetiminde İl Müftülüğü Tasavvuf Mûsikisi korosunca misafirlere kısa bir ilahi dinletisi sunuldu.

Program, Kahramanmaraş İl Müftülüğünde düzenlenen Tashih-i Huruf kursunda başarılı olan personele belge takdimi ile sona erdi.

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret