Kahramanmaraş Il Müftülüğümüz Kitap Fuarında Adrb Tanıtım...

Kahramanmaraş Il Müftülüğümüz Kitap Fuarında Adrb Tanıtım Standı Açtı

kahramanmaraş il müftülüğümüz kitap fuarında adrb tanıtım standı açtı

06 Kasım 2019 - 16:22

Kahramanmaraş İl Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince bu yıl altıncısı düzenlenen “Kahramanmaraş Kitap ve Kültür Fuarı”nda Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Tanıtım standı açtı.

Açılan standa il gençlik koordinatörlüğü, Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçe Müftülükleri Aile ve Dini Rehberlik Büroları ve ilçe gençlik koordinatörlükleri de destekte bulundular.

Stantta Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları ve Evliliğe İlk Adım Seminerlerinin tanıtımı yapıldı. Fuara gelen ziyaretçiler İl Müftülüğümüzün standına yoğun bir ilgi gösterdiler ve memnuniyetlerini belirttiler. Ziyaretçilere Başkanlık yayınları, dergi ve broşür hediye edildi.

Stand Tanıtımında Aile ve Dini Rehberlik Büroları hakkında bilgiler veren Kahramanmaraş İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü İl Vaizi Meliha SOYLU: “Aile bütünlüğünü temin etmek, iyice yaygınlaşıp sıradan hale gelen boşanma vakalarına dikkat çekmek, aile ile ilgili sorulara ve sorunlara yönelik çözüm ve destek üretmek maksadıyla İl Müftülüğümüz bünyesinde kurulan Aile ve Dini Rehberlik Büromuzda konusunda uzman kadın ve erkek vaizlerimiz görev yapmaktadır. Aile kurumunun sağlıklı bir şekilde varlığını devam ettirebilmesi, aile yapısını da korumanın  bilinci içerisinde aileye ve aile bireylerine problemleri çözmede rehberlik etmek ve kendilerine uzanan bir yardım eli olmak için çalışıyoruz. Ayrıca bu çalışmalarımızın yanında yeni evlenecek gençlerimiz için Evliliğe İlk Adım Seminerleri düzenleyerek gençlerimizin evlilik hayatlarına daha iyi başlamalarına katkıda bulunmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Standı vatandaşların yanı sıra Kahramanmaraş İl Müftümüz Celal SÜRGEÇ ile İl Müftü Yardımcısı Remziye KÖROĞLU ziyaret ettiler. Müftü SÜRGEÇ, aile kurumunun önemine dikkat çekerek ailenin varlığını sağlıklı bir şekilde devam ettirilmesinde Aile ve Dini Rehberlik Bürosuna çok önemli görevler düştüğünü ifade edip çalışmalarından dolayı Aile ve Dini Rehberlik Bürosuna teşekkür edip görevlerinde başarı dileklerinde bulundu.

Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri