Karabük’te Il Müftümüz Ercan Aksu’nun 2023 Yılı Ramazan...

Karabük'te Il Müftümüz Ercan Aksu’nun 2023 Yılı Ramazan Ayı Mesajı

il müftümüz ercan aksu’nun 2023 yılı ramazan ayı mesajı

23 Mart 2023 - 16:30

İL MÜFTÜMÜZ ERCAN AKSU’NUN 2023 YILI RAMAZAN AYI MESAJI

 Karabük İl Müftüsü Ercan AKSU, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ve İl Müftülüğü tarafından 2023 yılı Ramazan ayı içerisinde yapılacak olan faaliyet ve çalışmalara yönelik Ramazan mesajı yayımladı.

 Ramazan ayı içerisinde gerçekleştirilecek vaaz - irşad ve din hizmetlerine yönelik çalışmalarla ilgili mesajında İl Müftüsü Ercan AKSU şu ifadelere yer verdi; Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş olan bir Ramazan ayına kavuşmanın huzurunu yaşamaktayız.22 Mart 2023 Çarşamba günü ilk teravih namazını kılacak, 23 Mart 2023 Perşembe gecesi ilk sahura kalkacağız.

 Ramazan Ayı orucuyla, Kur'an tilaveti ile sahuruyla, fitresi ile ruhlarımıza ve bedenlerimize şifa olan kutlu bir aydır.

 Bu ayda verilen zekât, fitre, sadaka toplumun kardeşlik, dayanışma, paylaşma ve yardımlaşma duygularını arttırır. Bu yönüyle de Ramazan ayı bireysel ve toplumsal hayatımız için şifadır. Başkanlığımız her yıl Ramazan ayında toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı artırmak amacıyla önemli bir temayı kamuoyunun gündemine taşımakta ve belirlenen tema çerçevesinde faaliyetler yürütülmektedir. Bu bağlamda ülkemizde yaşanan deprem ve akabinde oluşan dayanışma ve yardımlaşma ruhunu canlı tutmak amacıyla 2023 yılı Ramazan teması “Ramazan ve Dayanışma” olarak belirlenmiştir.

 “Müminler ancak kardeştirler” (Hucurat 49/10), “Hep birlikte Allah'ın ipine sımsıkı sarılın” (Ali İmran 3/103) gibi ayetler toplum olarak bizleri bir ve beraber olmaya davet eder. Nitekim sosyal hayatın birlik ve beraberliği huzur ve güven üzere olması esastır. Kardeşliğimizi diri tutan, yüreklerdeki umudu yeniden yeşertme mevsimi olan rahmet ve mağfireti ile gönül dünyamızı imar eden Ramazan ayı, hüzünleri dindiren, sevinçleri çoğaltan, paylaşmanın ve dayanışmanın lezzetini artıran birlik ve beraberlik günleridir.

 Peygamber Efendimiz (s.a.v.) müminler topluluğunu tuğlaları birbirine tutan bir binaya benzetmiş ve akabinde parmaklarını kenetleyerek dayanışmanın nasıl olması gerektiğini tarif etmiştir (Buhari Edep, 36) “Bir kimse kardeşine yardım ettiği müddetçe Allah’da ona yardımını sürdürür” (Müsned II-274) buyurması, mü’minin en önemli özelliklerinden birisi de dayanışma ve yardımlaşma olduğunu belirtir.

 Ramazan ayı hizmetleri kapsamında Müftülüğümüzün icra ettiği faaliyetlerin başında; İl ve ilçe Müftülüklerimize bağlı camilerimizde teravih namazı kılınacak olup ayrıca Karabük Merkezde Kares Kavurmacı Camii, 28 Evler Camii, Merdivenli Mescid ve Ulusoylar Mescidinde hafızlarımız tarafından” Hatimle Teravih Namazı” kıldırılacaktır.

 Kur'an ayı olan Ramazan-ı Şerif'de tüm camilerimizde ve Kur'an kurslarımızda erkek ve kadın cemaatimize yönelik “Mukabele” programları icra edilecektir.

 Türkiye Diyanet Vakfı Karabük Şubesi vasıtası ile yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız zekât, fitre ve bağışlarını İl/İlçe Müftülüklerimizin Vakıf şubelerine bizzat gelerek veya internet banka hesabına ulaştırabileceklerdir. 2023 Ramazan ayı fitre miktarı 70 TL olarak belirlenmiştir. Vaaz ve irşad programlarımız İl Vaaz İrşad ekibi tarafından vatandaşlarımızın istifadesine sunulacak olup, ayrıca yerel TV tarafından Ramazan'a özel programlar icra edilecektir.

 Vatandaşlar tarafından yüz yüze ya da telefonla yöneltilen sorular Diyanet İşleri Başkanlığımızın “Din İşleri Yüksek Kurulu Uygulama Genelgesi Hükümleri” çerçevesinde Alo Fetva Hattı ve İl/İlçe Müftülüklerimiz tarafından cevaplandırılacak söz konusu hizmetler eksiksiz bir şekilde yürütülecektir. Bu vesileyle Ramazan ayının, kalplerimize huzur, hanelerimize bereket, ailemize, ülkemize ve İslam âlemine hayırlar getirmesini, tüm arazi ve semavi afetlerden insanlığı muhafaza etmesini, birlik ve beraberliğimize vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ederim.

                                                                                                                      22/03/2023
                                                                                                           KARABÜK İL MÜFTÜLÜĞÜ


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri