Karabük’te Vekaletle Kurban Organizasyonu Başladı.

Karabük'te Vekaletle Kurban Organizasyonu Başladı.

vekaletle kurban organizasyonu başladı.

11 Temmuz 2019 - 16:32

“Şimdi sen Rabbine kulluk et ve kurban kes.” (Kevser, 2)

Allah’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamına gelen kurban, birçok güzelliği ve manayı içerisinde barındırması bakımından da önemlidir.

Gelin, kurban ibadetimizi ifa ederken mahzun ve mağdur gönüllere bayram coşkusu yaşatalım.

Kurban olur insan, kestiği/kestirdiği kurbanlar ile.

Ulaşır ameli takva ölçüsünde yükselir niyyeti ile

Yaklaşır Allah’a, yakınlaşır kardeşlerine onları görmese bile.

Bu şuur ve ihlasla,

Kurbanlarını vekalet yoluyla kestirmek ve keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak, bu ibadetin dini hükümler doğrultusunda ve amacına uygun şekilde ifasını sağlamak için geçmiş yıllarda olduğu gibi, ilgili mevzuat çerçevesinde Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) işbirliği ile “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” teması ile 2019 yılında da “Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu” düzenlenmiştir.

İbadet şuuru ile büyükbaş ve küçükbaş türünde vekaletini alarak kestiğimiz “vacip, sünnet, adak, akika ve şükür kurbanlarınızı”, yurt içinde ve yurt dışında dünyanın farklı coğrafyalarında, yardımlarınızı bekleyen ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Kurban bağışı seferberliğinin sadece bir kurban etinin insanların sofrasına ulaştırma faaliyeti olmadığı aynı zamanda bu bir irşat faaliyetidir. Kurban hissesi sayesinde yurt içinde ve yurt dışında din, dil, ırk ayrımı yapmadan binlerce insanın gönlüne giriyoruz. Kurban faaliyetleri içerisinde yer alan arkadaşlarımızın gittikleri yerlerdeki anılarını gözyaşları içinde anlattıklarına şahit olunca, ne kadar önemli bir çalışma içerisinde olduğumuzu daha iyi anlayabiliyoruz. Kurban çalışmalarıyla esas amacımız irşattır. Bu irşadı en güzel şekilde nasıl gerçekleştirebiliriz onun için gayret ediyoruz.

Bu kampanya kapsamında  Türkiye Diyanet Vakfı Karabük Şubesi olarak 2019 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonumuzu Karabük Valimiz Sayın Fuat GÜREL’ in bağışıyla başlatmış bulunuyoruz. Kampanyanın müslümanların yakınlaşmasına vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Afis

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü Cami Cemaaati Adına Gazze'ye Gönderilmek üzere Nakdi Yardımları, Tdv Vakfı Muş şubesi Başkanı Ibrahim Halil Demir'e Teslim Etti.
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü...