Kayseri’de “bir Saniye Bile Kaybedecek Vaktimiz Yoktur”

Kayseri'de “bir Saniye Bile Kaybedecek Vaktimiz Yoktur”

“bir saniye bile kaybedecek vaktimiz yoktur”

13 Haziran 2022 - 17:10

Kayseri İl Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Yılı Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları kapsamında din görevlilerine seminer düzenlendi.

Seminerlerde, Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esasları çerçevesinde, Yaz Kur'an Kurslarına kayıtların nasıl yapılacağı, 2021 Yılı Yaz Kur’an Kursu Raporları sonucunda yapılacak eğitimin niteliğinin ve niceliğinin artırılması için nasıl faaliyetler yapılabileceği, eğitim öğretimde ne gibi program ve materyallerden istifade edilebileceği, Sınıf Yönetimi, Ergenlerde Sosyal Medya Bağımlılığı, Din Eğitiminde Eğitici Oyunlar ve Drama gibi konular anlatıldı.

Kadir Has Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminer Camii Kebir İmam Hatibi Hafız Halil İbrahim Arslan tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Seminerde konuşan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, “Değerli kardeşlerim. Melekler 1 saniyeyi bile zayi etmeden yazıyor. 1 saniyeyi bile zayi edecek vaktimiz yoktur. Eğer bu memlekette kıyamete kadar bu ezanlar okunacaksa, bu bayrak dalgalanacaksa bizim bir saniye kaybedecek vaktimiz yoktur. Bir zamanlar Müslüman nüfusunun yüzde 60’tan fazla olduğu Mozambik’te sayı şu anda yüzde 20’ye düştü. Bizim yarın bu insanların vebalini yüklenmememiz için 1 saniyemiz bile boş geçmemeli. Yavrularımızı mutlaka biz dini duyarlılıkla mücehhez hale getirmeliyiz. Gayret etmek durumundayız. Çocuklarımız geldiğinde mutlaka onlara sevecen davranalım. Çocuklara öncelikle Müslümanlığın ne olduğunu, niçin namaz kılmaları gerektiğini, niçin inanmaları gerektiğini öğretmeliyiz. Bütün din görevlilerimize teşekkür ediyorum. Hepiniz Allah’a emanet olun.” diyerek sözlerini tamamladı.

Düzenlenen seminerde İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat tarafından “2022 Yılı Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları”, İl Müftülüğü Bağımlılık Koordinatörü Ahmet Doğru tarafından “Ergenlerde Sosyal Medya Bağımlılığı”, Ahmet Elmaağaçlı Camii İmam Hatibi Sadi Şahin tarafından “Dini Bilgiler Öğretim Yöntem ve Teknikleri”, İl Müftülüğü PDR Muhammet Yeşil tarafından “Sınıf Yönetimi”, İl Müftülüğü Eğitim Uzmanı Sadi Özmen tarafından da “Din Eğitiminde Eğitici Oyunlar ve Drama” konulu sunumlar gerçekleştirildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal Kongresi”ne Katıldı
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal...
Şanlıurfa'da Hafızlık Ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Düzenlendi
Şanlıurfa'da Hafızlık Ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma...