Kayseri’de Eller Asrın Felaketi Için Kalktı

Kayseri’de Eller Asrın Felaketi Için Kalktı

kayseri’de eller asrın felaketi için kalktı

06 Şubat 2024 - 17:10

Kahramanmaraş merkezli depremlerinin 1. yılında depremlerde hayatını kaybedenler için sabah namazı sonrası dua edildi.

 

Kahramanmaraş'ta Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin birinci yılı nedeniyle Hunat Camii'nde anma ve dua programı yapıldı.

 

Sabah namazı öncesi, cami görevlilerinin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, ilahi ve kasidelerle devam etti. Daha sonra sabah namazı eda edildi. Namaz sonrası İl Müftüsü Yusuf Akkuş tarafından vaaz-u nasihatte bulunuldu.

 

İl Müftü Akkuş, “Muhterem Müslümanlar Kahramanmaraş merkezli 06 Şubat depreminin yıl dönümü. Devletçe, milletçe çok acılar çektik. Bu deprem bize iki önemli şeyi gösterdi; birincisi başta Kayseri halkımızın ve bütün milletimizin felaketler ve acılar karşısında nasıl birleştiğimizi, nasıl kenetlendiğimizi gösterdi. Devletçe, milletçe nasıl canhıraş bir şekilde seferber olduğumuzu gösterdi. Adeta Medineli Ensar’ın Mekkeli Muhacirlere olan fedakârlığını gördük. Nasıl bir kardeşlik oluştuğunu gördük. Zor durumlarda felaketler karşısında milletimizin nasıl varını, yoğunu feda ettiğini gösterdi.

 

İkincisi, ilmin ve teknolojinin ne kadar gerekli olduğunu ve nasıl can kurtardığını gördük. İlim ve teknolojiden uzaklaşırsak hayatımızda tatbik etmezsek nelere mal olacağını gördük. Cenab-ı Hak Kur’an-ı Kerim’inde yüzlerce Ayeti Kerimesinde: Aklınızı kullanın, ilmi kullanın. Akletmiyormusunuz diye bizleri uyarıyor. Yaptığımız işlerimizi en iyi ve en sağlam şekilde yapmamızı emrediyor. Peygamberimiz (s.a.s.), enkaz altında kalarak ölenlerin şehit olduklarını bize bildiriyor. Depremde vefat eden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

 

Vaaz sonrası yapılan tesbihat ve Kur’an-ı Kerim tilaveti akabinde İl Müftü Yardımcısı Bolat tarafından depremde hayatını kaybedenler için dua yapıldı.

 

Vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen programa Kayseri Valisi Sayın Gökmen Çiçek, Kayseri Milletvekili Murat Cahid Çıngın, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Haldun Taşan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Program sonrası cami çıkışında cemaate çorba ve kandil simidi ikramı yapıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı
Zonguldak'ta Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı
Şanlıurfa'da Ilk Hac Kafilesi Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı
Şanlıurfa'da Ilk Hac Kafilesi Dualarla Kutsal Topraklara...