Kilis’de Din Görevlilerinden “akif”e Vefa

Kilis'de Din Görevlilerinden “akif”e Vefa

din görevlilerinden “akif”e vefa

07 Ekim 2021 - 17:45

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası “ Cami, Din Görevlileri ve Vefa” temasıyla kutlanıyor. 2021/6 sayılı genelge ile 2021 yılı Cumhurbaşkanlığımızca “Mehmet Akif ve İstiklâl Marşı yılı ilan edilmişti.

Bu kapsamda İstiklâl Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'a bir Vefa borcu olarak Kilis İl Müftü Yardımcıları Cengiz Çolak ve Recep Çarpar’ın riyasetinde, Şube Müdürleri, Gençlik Koordinatörleri, Manevi Danışmanlar, Kur’an Kursu Öğreticileri, İmam Hatip ve Müezzin Kayyımdan oluşan grup “Akif” filmini izledi.

İstiklal Marşımızın kabulünün yüzüncü yılı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle İstiklal Marşı’nın anlamını ve Kurtuluş Savaşının önemini anlatmak amacıyla İstanbul’un işgalinden İstiklal Marşı’nın kabul edildiği tarihe kadar olan dönemi ve Mehmet Akif ERSOY’un hayatını konu alan “Akif” isimli film, Kilis Valiliğinin katkıları ve Kilis İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde, çocuklar, gençler, öğrenciler ile kamu kurum ve kuruluşlarındaki  personel ile buluşuyor.

Senaryosu Mehmet Akif Ersoy’un ailesinin verdiği muvafakatname ve Sebilürreşad dergisinin katkısıyla oluşturulan filmde Mehmet Akif Milli mücadelenin en zor günlerinde istiklal sevdasını tüm sinelere kalemiyle işlemiş, şiirlerinde, cami kürsülerinden yapmış olduğu vaazlarında halkımızı birlik ve beraberliğe, millî ve manevi değerlere sahip çıkmaya ve ortak şuurla hareket etmeye çağırmıştır.

 

 

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için Başvurular Başladı
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için...
Diyarbakir'da Il Müftüsü Celal Büyük, Bayram Namazını Ulu Camiinde Kılarak Cemaatle Bir Araya Geldi.
Diyarbakir'da Il Müftüsü Celal Büyük, Bayram Namazını Ulu...