Kilis’te Kur’an Dostları Sabah Namazında Buluştu

Kilis'te Kur'an Dostları Sabah Namazında Buluştu

kilis'te kur'an dostları sabah namazında buluştu

22 Ocak 2023 - 17:45

İsveç’te Kur’an'ı Kerim'e yönelik hadsiz saldırının ardından Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş'ın çağrısıyla Kilis genelindeki tüm camilerde “Sabah Namazı Buluşması” programları düzenlendi.

Ana program Kilis Müftüsü Alettin Bozkurt'un katılımıyla Şakir Atik Camii'nde Kilis Müftülüğünce organize edildi.

İl Müftüsü Bozkurt’un kıldırdığı sabah namazının ardından başlayan programda Din görevlilerince Kur’an-ı Kerim tilavet edildi, İslam’ın muzafferiyeti, ülkemizin ve İslam’ın düşmanlarının ıslahı için dualar edildi.

Kur’an’ı Kerim-e karşı hadsiz saldırıyı şiddetle kınayan Kilis Müftüsü Alettin Bozkurt, saf suresi 8. Ayetin mealiyle sözlerine başlayarak şunları kaydetti; Değerli Kardeşlerim! Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de “Onlar ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmeye çalışıyorlar. Halbuki Allah, kâfirler hoş görmese de kendi nurunu (bizzat) tamamlayıcıdır” buyurmaktadır. Yine Rabbimiz Hicr suresi (15/9) ayetinde “Hiç şüphe yok ki O Kur’an-ı biz indirdik ve O’nu koruyacak olanda Biz’iz buyuruyor.”

Aziz kardeşlerim! Bizler Allah’a iman eden kullar olarak Kur’an-ı Kerim’e karşı yapılan hiçbir saygısızlığa ve edepsizliğe sessiz kalmayacağız. O halde şimdi bizlere düşen görev bu tür provokatif eylemlerde Allah’ın ipine yani Kur’an’a sımsıkı sarılmaktır. Dolayısıyla İslam düşmanlarının, camilerimizin kubbelerini inleten, Hayat ışığımız Kur’an-ı Kerim’e karşı bu hadsiz saldırıları biz Müslümanları da sımsıkı birbirine kenetlemelidir.” dedi.

Namaz sonrası Müftü Alettin Bozkurt cemaate çorba ikramında bulundu.

Program sonunda Sivil Toplum Kuruluşları tarafından basın açıklaması yapılarak, Kur’an-ı Kerim-e karşı yapılan edepsizlik şiddetle kınandı.

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri