Kilis’de Brezilya Vatandaşı De Souza Santoz Coelho, Müslüman...

Kilis'de Brezilya Vatandaşı De Souza Santoz Coelho, Müslüman Oldu

brezilya vatandaşı de souza santoz coelho, müslüman oldu

26 Ekim 2023 - 17:45

Kilis İl Müftülüğünde Brezilya vatandaşı Lucıola De Souza Santoz Coelho için "İhtida Merasimi" düzenlendi.

Peygamberimizin hayatını araştırarak, O’nun güzel ahlakından ve insanlara karşı diyaloğundan etkilendiğini ve hak peygamber olduğunu anladığını ifade eden De Souza Santoz Coelho, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Brezilaya’da medikalcilik yapan ve Kilis’e sosyal medyadan tanıştığı arkadaşlarını görmek için gelen 58 yaşındaki De Souza Santoz Coelho, Müslüman olduktan sonra "Hatice" ismini aldı.

Hatice’yi tebrik eden İl Müftüsü Alettin Bozkurt, "Peygamberimizin güzel ahlakından etkilenerek Müslüman olan Hatice hanım kardeşimizi tebrik ediyorum. İslam’a girmekle artık bundan önceki bütün günahlarının affolunduğunu, Allah’ın farz kıldığı ibadetleri yerine getirmesi gerektiği ve bundan sonra bizim öz kardeşimiz olduğunu, bu dünyanın geçici ahiretin kalıcı olduğunu ve Müslümanların mutlaka cennete gireceğini müjdeledik. Rabbim yeni hayatında rızasına uygun mutlu ve huzurlu bir hayat sürdürmeyi nasip etsin." dedi.

Müslüman olmak için İslamiyet’i araştırdığını ve Peygamberimizin güzel ahlakından çok etkilendiğini ifade eden Hatice, "Kendimi daha huzurlu ve mutlu hissediyorum." diye konuştu.

Müslüman olan Hatice’ye Müftü Bozkurt tarafından "İhtida Belgesi" ve Kur’an-ı Kerim meali hediye edildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri