Kilis’de Kutsal Topraklara Gidecek Vatandaşlara Umre Semineri...

Kilis'de Kutsal Topraklara Gidecek Vatandaşlara Umre Semineri Düzenlendi

kutsal topraklara gidecek vatandaşlara umre semineri düzenlendi

28 Aralık 2022 - 17:45

Diyanet İşleri Başkanlığı 2022-2023 Umre Organizasyonu ile umre yapmak üzere kutsal topraklara gidecek vatandaşlara yönelik seminerler, 81 il müftülüğü koordinesinde ülke genelinde devam ediyor.

Bu kapsamda Kilis İl Müftülüğü tarafından umreye gidecek vatandaşlara yönelik seminer düzenlendi.

Seminerde İl Müftü Vekili Cengiz Çolak, "İbadet Bilinci ve Umre İbadeti ile Ana Hatlarıyla Umre Menasiki" konularında umrecileri bilgilendirdi.

Umrenin önemi ve fazileti konusuna vurgu yapan Müftü Vekili Çolak, "Bütün ibadetlerde şart olduğu gibi umre ibadetinde de ilk şart, Allah rızası olmalıdır. Rabbim yapacağınız umre ibadetini kabul etsin.” dedi.

Kilis Müftülüğü toplantı salonunda düzenlenen seminerde Müftü Yardımcısı Recep Çarpar, Şube Müdürü Mustafa Şimşek, Murakıp Fadıl Akkuş ve Kur’an Kursu Öğreticisi Şeyma İslamoğlu "Umrenin Hikmeti ve Umredeki Sembollerin Anlamı", "Umre İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci ve Temel Sağlık Bilgileri" konularında umrecileri bilgilendirdiler.

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret