Kırsehir’de Il Müftülüğümüzce Umre Yolcularına Yönelik...

Kırsehir'de Il Müftülüğümüzce Umre Yolcularına Yönelik Umre Semineri Düzenlendi.

il müftülüğümüzce umre yolcularına yönelik umre semineri düzenlendi.

28 Aralık 2022 - 17:40


İl Müftülüğümüzce Diyanet İşleri Başkanlığı umre organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek vatandaşlara yönelik umre semineri düzenlendi.
Diyanet İşleri Başkanlığı 2022-2023 umre organizasyonu ile umre ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek vatandaşlara yönelik umre semineri düzenlendi. 27/28-12-2022 tarihleri arasında İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere  100 vatandaşımız katıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı 2022-2023 yılı umre organizasyonu ile Kırşehir’den umreye gidecek olan vatandaşlar için İl Müftülüğümüz tarafından "Umre Yolcularını Bilgilendirme Semineri” düzenlendi. İl Müftülüğümüz tarafından, Ocak ayı içerisinde umreye gidecek olan 100 umre yolcusuna yönelik düzenlenen seminer 27-28/12/2022 Salı-Çarşamba  günleri saat 08.00-12.10 arasında İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda ve Hacı Ali Cihan Camii'nde yapıldı. İki gün süren umre seminerine İl Müftümüz Mehmet Yaman, İl Vaizleri İbrahim Özger, Zekeriya Çelik, Şube Müdürü Gazi Bektaş, din görevlileri, bayan irşat görevlileri ve umreye gidecek vatandaşlar katıldı.
İl Müftümüz Mehmet Yaman tarafından umre yolcularına, umrenin hikmeti ve umredeki sembollerin anlamı ve umre ibadetinin gereği olarak bir arada yaşama bilinci konularında seminere katılanlara slayt eşliğinde bilgiler verdi. Yaman konuşmasında “ Kutsal bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Rabbim , ibadetlerinizi makbul eylesin. Allah, kutsal beldelerin feyzinden bereketinden istifade etmeyi nasip etsin. Yaptığınız amelleri bozacak veya sevabını azaltacak bir duruma fırsat vermemek için umre ibadetinin nasıl yapılacağını öğrenmeye çalışalım. İl Müftülüğümüz olarak sizlere bu konuda faydalı olması için seminerler düzenliyoruz. Bu seminerlerin faydalı olmasını temenni ediyorum. “dedi.
Seminerin ikinci gününde ise umrecilere, Şube Müdürü Gazi Bektaş ve İl Vaizleri tarafından "İbadet Bilinci ve Umre İbadeti, Yolculuğa Çıkmadan Önce Yapılacak Hazırlıklar, Ana Hatlarıyla Umre Menasiki, Umrenin Hikmeti ve Umredeki Sembollerin Anlamı, Umre İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci, Hz. Peygamber (s.a.v), Mescid-i Nebevi ve Medine-i Münevvere'deki Ziyaret Yerleri, Kadınlara Özgü Konular" hakkında bilgiler verildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle Ilgili Sözlerinin çarpıtılmasına Tepki Gösterdi
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle...
Kars'ta Müftülük çocuk Akademisi Yeniliklerle Devam Ediyor
Kars'ta Müftülük çocuk Akademisi Yeniliklerle Devam Ediyor