Kırşehir’de 2024 Yılı Zekat Bilgilendirme Toplantısı...

Kırşehir’de 2024 Yılı Zekat Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.

kırşehir’de 2024 yılı zekat bilgilendirme toplantısı yapıldı.

20 Şubat 2024 - 17:40

"2024 Yılı Zekat – İyilik Buluşmaları Toplantısı" Kırşehir İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kırşehir Şubesi ev sahipliğinde Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin'in katılımıyla Neşet Ertaş Kültür Merkezinde 19.02.2024 Pazartesi günü saat: 10.00 da yapıldı. Düzenlenen programa, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin, sayın Valimiz Hüdayar Mete Buhara, İl Müftüsü Mustafa Tekin, İl Müftü yardımcıları, İlçe Müftüleri, Müftülük personelleri ile ilimizde görev yapan Kur’an Kursu öğreticileri, İmam-Hatipler ve Müezzin-Kayyımlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilâveti ile başlayan programda açılış konuşmasını İl Müftüsü Mustafa Tekin gerçekleştirdi. Müftü Tekin; “İslâm, bireyi olduğu kadar toplumu da dikkate alan bir dindir. İslâm’ın bu boyutu, inanç, ibadet, ahlâk ve insanî ilişkilerin hepsinde açıkça görülmektedir. Namazla ile ilgili ayetlerin sonunda zekat konusu gelir. Namazını kılan insan Allah’a bağlanır, Zekat ise kullarına bağlar.” dedi.

Tekin konuşmasında; “ Diyanet İşleri Başkanlığımızın taşra teşkilatı olarak topluma namaz, oruç, hac ve umre gibi ibadetlerin yanında zekat ibadetinde de rehberlik ettiklerini, Türkiye Diyanet Vakfıyla ortak çalışmalar içerisinde bu hizmetin yürütülecek olmasının önem arz ettiğini, başta ülkemiz olmak üzere bütün İslam dünyasında zekat bilincinin yaygınlaştırılmasını sağlayarak toplumsal yardımlaşma ve dayanışmaya katkıda bulunmamız, cami cemaatimize ve vatandaşlarımıza bu yönde bilgilendirmede bulunmamız gerektiğini” hatırlatarak toplantıya katılanlara teşekkür etti.

Programda konuşan sayın Valimiz, Hüdayar Mete Buhara, toplumun refahı ve huzuru açısından din görevlilerinin vazifelerini gayret ve azimle yerine getirdiklerini belirtti. Buhara, toplumu bir arada tutan, toplumla iletişimde üslubuna dikkat eden ve onlarla gönül köprüsü kuran din görevlilerine emeklerinden dolayı teşekkür ederek başarılar diledi.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin de toplumda zekat bilincinin artırılması, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı zekat hizmetlerinin nasıl işlediğine dair sunum gerçekleştirdi.

Çetin, konuşmasında; “Dinimizin beş şartından biri olan zekat ibadetinin Müslüman toplumlarda sosyal hayatın vazgeçilmez bir unsuru olduğu, yardımlaşma ve dayanışma duygularımızın temel dinamiği olan infak kültürüyle yurt içinde ihtiyaç sahibi kardeşlerimize, yurt dışında İslam dünyasının mazlum ve mağdur coğrafyalarına ulaşabilme imkânı elde edildiği bilinmektedir.

Bu sebeple Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakfımız işbirliği ile infak duygusu yüksek hayırsever halkımızın zekâtlarını yurt içinde ve yurt dışında olabildiğince geniş kitlelere ulaştırmak, zekatın sadece Ramazan döneminde toplanmayıp yıl boyunca etkin bir şekilde toplanmasını sağlamak, halkımızda ve islam dünyasında zekât farkındalığının ve kültürünün yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmaktır. Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), hayırseverlerin destekleriyle ülkemizde 81 il 922 ilçedeki ihtiyaç sahibi aileler başta olmak üzere 149 ülkedeki 2 milyonu aşkın insanı 265 milyon liralık zekatla buluşturdu. Eğitimden sosyal faaliyetlere, barınmadan gıdaya, acil insani yardımlardan dini hayatı destekleme faaliyetlerine kadar birçok alanda çalışma yapan TDV, yurt içi ve yurt dışındaki desteklerini sürdürüyor.” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin, TDV’nin 47 yıldır önemli çalışmalarda bulunduğunu söyledi. Yurt içinde 1003 şubeyle yardıma muhtaç kişilerin yanında olduklarını anlatan Çetin, “Yurt dışında ise 149 ülkede, kriz bölgelerinde ve diğer ihtiyaç bulunan coğrafyalarda aktif bir şekilde vakfımız bu hizmeti yürütmektedir.” dedi.

TDV’nin başta Türkiye olmak üzere 149 ülkede zekatla alakalı çalışmalar yürüttüğünü belirten Çetin, faaliyetlere ara vermeden devam ettiklerini ifade etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri