Kırsehir’de "dünya Yetim Günü"n De Yetimler Ve...

Kırsehir'de "dünya Yetim Günü"n De Yetimler Ve Aileleri Unutulmadı

"dünya yetim günü"n de yetimler ve aileleri unutulmadı

25 Mart 2024 - 17:40

 

Kırşehir İl Müftülüğü Yetime Yeten Genç Projesi  kapsamında yetimler, anneleri ve projede görev alan gönüllü gençlerle  iftar buluşmasi gerçekleştirildi.

Program İl Müftüsü Mustafa Tekin, İl Müftü Yardımcısı Zeynep Önen ve destek veren vaiz ve Kur'an kursu öğreticilerinin katılımıyla başladı. Proje sorumlusu Nuray Akdoğan’ın ve gönüllü gençlerin konusmasi ile başlayan program İl Müftüsü Mustafa Tekin’in konuşmalariyla devam etti. Gönüllü gençleri tebrik eden İl Müftüsü konuşmasında; "Sizlerin de bildiği gibi sevgili Peygamberimiz (sav) insanlığa şefkatli ve merhametli idi ama çocuklara ve özelliklede yetim çocuklara ayrı bir şefkati vardı. Kendisi de yetim olarak büyüdüğünden yetimleri devamlı olarak korur, haksızlığa uğradıkları zaman haklarını arardı. Bizleri bu akşam bu güzel iftar sofrasında buluşturan Rabbim cennetinde Peygamberimizin sofrasında da buluştursun.” dedi. Allah'ın en sevdiği kullarının kötülüğü terkedip iyiliğe yönelen genç olduğunu ifade ederek konuşmasina devam etti.

Program Hacivat Karagöz gösterisi ve Osmanlı macunu şöleni ile renklendirildi. Programda Gazzeli kardeşlerimiz de anıldı. Program İl Müftüsü, müftü yardımcısı ve proje sorumlusu Nuray Akdoğan’ın yetim çocuklarımıza, çocuklarımızın kıymetli annelerine ve gönüllü gençlerimize hediyelerini takdim etmesiyle son buldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri