Kırsehir’de Il Müftümüz Mustafa Tekin "çanakkale...

Kırsehir'de Il Müftümüz Mustafa Tekin "çanakkale Ruhu" Konulu Konferans Verdi.

il müftümüz mustafa tekin "çanakkale ruhu" konulu konferans verdi.

18 Mart 2024 - 17:40


Kırşehir Valiliği tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109.' yıl dönümü dolayısıyla “Çanakkale Ruhu” konulu bir konferans düzenlendi. Düzenlenen konferansa İl Müftüsü Mustafa Tekin konuşmacı olarak katıldı.

İl Müftüsü Mustafa Tekin konuşmalarında; Ecdadımız bu cennet vatan uğruna ya şehit olunur ya gazi diyerek evlatlarını cepheye göndermiştir. Ecdadımız yüzyıllarca bu topraklar uğruna şehit vermişler bu toprakları kanla yoğurmuşlardır. Vatan sevgisi imandandır diyen müftü Tekin, bizim davamız ilahi kelimetullahtır. Ezanlar susmasın, bayrak inmesin diye bu cennet vatan uğruna bugünde gerektiği anda canımızı siper etmeye hazırız.
Konuşmasının devamında ; “Koskoca Osmanlı devleti dağılmış elde kalan yurdu savunmak için Anadolu insanı seferber olmuş. Doğuda Sarıkamış batıda Çanakkale
Vatanın her köşesinde şehit verilmiş, yurdumuz adeta bir kabristana dönmüş. Koçyiğitler onbeşliler  vatan uğurunda canını feda etmiş. Bir taraftan Avrupa hayranlığı almış yürümüş.
Diğer taraftan batının himayesine girmeye çalışan bir sürü zavallı türemiş.
Adeta bayrağımızdaki hilal bile kaşını çatmıştır bu durum karşısında.
Milli şairimiz,Bir taraftan bayrağa sesleniyor; “ Çatma kurban olayım çehreni ey nazlı hilal
Kahraman ırkıma birgül ne bu şiddet bu Celal.” Diğer taraftan Mehmetçiğe sesleniyor;
“Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen alsancak, Sönmeden yurdumun üstünde en son ocak.”

Konuşmasını, “Çanakkale’de ecdadımız doğusuyla, batısıyla, güneyi ve kuzeyi ile birlik olup omuz omuza vererek düşmana geçit vermemiştir. Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez. Bu nedenle bizler çocuklarımıza, gençlerimize ve gelecek kuşaklara Çanakkale Ruhunu aşılamamız gerekmektedir. Çanakkale Şehitliğinin ziyaret edilerek oralarda ecdadımızın karşılaştıkları zorlukları görmelerini sağlayalım. " diyerek tamamlayan Müftü Tekin, programa katılanlara teşekkür ederek ederek konuşmasını tamamladı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri