Kırsehir’de Il Müftümüz Mustafa Tekin Kyk’da Kalan Gençlerle...

Kırsehir'de Il Müftümüz Mustafa Tekin Kyk’da Kalan Gençlerle Sohbet Etti.

il müftümüz mustafa tekin kyk’da kalan gençlerle sohbet etti.

08 Mart 2024 - 17:40

  Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Erkek Yurdu öğrencileriyle bir araya gelen İl Müftüsü Tekin, Ramazan ayının gençlik gibi değerli bir zaman dilimi olduğunu ifade etti.

Kırşehir İl Müftülüğü tarafından Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan öğrencilere yönelik “Gençlik Buluşmaları ve Sohbet Programları” düzenlendi.

5 Mart 2024 Salı günü saat:.19.00’da Ahi Evran Üniversitesi Erkek Yurdunda düzenlenen programda İl Müftüsü Mustafa Tekin gençlerle buluştu.

Gençlerle Ramazan ayı üzerine sohbet eden İl Müftüsü Tekin, Ramazan ayının diğer aylara kıyasla daha faziletli olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Ramazan ayında yapılacak en kıymetli ibadetlerin başında oruç, namaz ve zekat ibadeti geliyor. Bu ayda yapılan ibadetler, diğer aylara göre fazileti ve mükafatı daha fazla olan bir aydır. Bu ayda okuyacağımız ve üzerine tefekkür edeceğimiz Kur'an-ı Kerim tilavetleri ise ibadetlerimize ayrı bir tat ve lezzet katacaktır. Ramazan ayı nasıl diğer aylara kıyasla daha önemli ve faziletli ise insan oğlunun ömründe de gençlik dönemi o kadar önemlidir. Gençlik gibi bir hazineye sahip olan sizlerin, bu dönemi en iyi ve faydalı şekilde geçireceğine inanıyorum.”

Diyanet İşleri Başkanlığımız 2024 yılı Ramazan ayı temasının “Ramazan ve Ahiret Bilinci” olarak belirlendiğini hatırlatan Müftü Tekin, "Ramazan ve Ahiret Bilinci konusunun ele alınışı, önce bireysel sonra da toplumsal hayatımızın huzura ve mutluluğa ulaşmasına katkı sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri