Kirklareli’de Asıl Engel Ilahi Gerçekleri Idrak Edememektir

Kirklareli'de Asıl Engel Ilahi Gerçekleri Idrak Edememektir

asıl engel ilahi gerçekleri idrak edememektir

12 Mayıs 2022 - 17:30


İslam bizim çevremize karşı duyarlı olmamızı emrediyor. İslam, merhamet, barış ve hoşgörü dinidir. Dolayısıyla Müslüman, çevresine duyarlı, yardım sever ve fedakâr,çevresinde bulunan bedensel veya zihinsel engellilerle yakın ilişki kuran,onların işlerinde kendilerine yardımcı olan,onlara iş imkânı sağlayıp çalışma gücüne güç katan,onları aşağılamayan insandır.
Engelli olmak her insanın karşılaşabileceği muhtemel bir gerçektir. Yaşlılık,hastalık, sevgisizlik ve saygısızlık gibi birçok haller de bir çeşit engelliliktir. Her türlü noksanlık biz insanoğlu içindir.Bizim yapmamız gereken,kendimizden daha kötü durumda olanlara bakıp halimize şükretmek, iman ve sabırla hayata bağlanmaktır. Bedensel veya zihinsel özür,iyi bir insan olmamıza engel değildir. Çünkü üstünlük ve şeref bedeni ve maddi gösterişte değil, iman ve güzel ahlâktadır.
Yılın belirli günleri ve haftalarında engellileri hatırlayıp, diğer zamanlarda onları ihmal etmek müslümana yakışan bir davranış değildir. Hayata küsmüş, dertleri ile baş başa kalmış ve ümitsizlikler içerisinde kalmış engelli kardeşlerimiz varsa onlara şunu hatırlatmak isterim ki,asıl engel,bedensel engeller değil, gönüllerdeki engellerdir. Rabbimiz "Gerçekte gözler değil, göğüslerdeki kalpler kör olur. "(Hac,46)buyurmaktadır. Bizler bir imtihan dünyasında olduğumuzu unutmamalı,böyle bir durumla karşılaşabileceğimizi de aklımızdan çıkarmamalıyız.
Unutmayalım ki dinimizde İman etmeyen insanların ilâhî gerçekleri anlamamaları, görmemeleri, duymamaları ve konuşamamaları  manevi  engellilik olarak ifade edilir.

‎صُمٌّ بُكْمٌ عُمْيٌ فَهُمْ لاَ يَرْجِعُونَ
“Onlar, sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Artık (hakka) dönmezler.” (Bakara, 2/18)
Ahiret hayatında kâfirlerin  görme,duyma ve konuşma engelli olacakları da  ifade edilir.
Engelli kardeşlerimizin haftasını kutluyor,sağlık,sıhhat ve afiyet diliyorum.
                    Aydın YIĞMAN
              KIRKLARELİ MÜFTÜSÜ


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret