Kirklareli’de Il Müftümüz Yusuf Eviş’in Ramazan Ayı Mesajı

Kirklareli'de Il Müftümüz Yusuf Eviş'in Ramazan Ayı Mesajı

il müftümüz yusuf eviş'in ramazan ayı mesajı

12 Mart 2024 - 17:30

İl Müftüsü Yusuf Eviş'in Ramazan ayı Mesajı
Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş ayı olan bir Ramazan ayına daha kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Bu akşam kılacağımız ilk teravih namazının ardından aynı gece sahur yaparak bu mübarek aya girmiş olacağız inşallah.
Yüce Rabbimiz, rahmetinin bir gereği olarak insanlar içerisinde Peygamberler gibi özel insanlar, mekanlar içerisinde Kâbe gibi özel mekanlar, zamanlar içerisinde de Ramazan ayı gibi özel zamanlar yaratmıştır. Bir tarafta Kudüs hâlâ mahzun, Gazze yine kan ağlıyor, Doğu Türkistan’da zulüm devam ediyor. Dünya üzerinde nice Müslüman, sahurun huzurundan, iftarın sevincinden mahrumken ve bizler bunun hüznünü yaşarken bir taraftan da rahmet yüklü mübarek bir aya giriyor olmanın büyük sevincini yaşıyoruz.
Şifa ve rahmet ayı Ramazan’ın; gönüllerimize ferahlık ve huzur, hanelerimize bereket ve sürur, Kırklareli şehrimiz başta olmak üzere ülkemize ve tüm İslâm âlemine hayırlar getirmesini diliyorum. İyiliklerimizin ve dualarımızın bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.
Bu Ramazan Gazze başta olmak üzere tüm mağdur ve mazlumların zaferine vesile olsun diyorum.
Ramazan Kur’an Ayıdır
Ramazan ayı denilince akla ilk gelen Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in, Peygamber Efendimiz (s.a.s)’e bu ayda indirilmeye başlamış olmasıdır. Bakara Suresinde Yüce Rabbimiz şöyle buyurmuştur: “Ramazan, insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun, hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur’an’ın indirildiği aydır. ( Bakara, 2/185)” Bu ayda Müslümanlar olarak Kur’an-ı Kerimi bol bol okumaya, meal ve tefsiri ile anlamını kavramaya, Rol Modelimiz Hz. Peygamber Efendimizin örnekliğinde Kur’an ahlakıyla ahlaklanmaya gayret etmemiz gerekmektedir.
Oruca dikkat etmeli, teravih namazlarını camide cemaatle kılmalı, Mukabelelere katılarak Kur'an ayı Ramazan'ı derinden yaşamalıyız. Sofralarımızı akrabalara, komşulara ve ihtiyaç sahiplerine açmalıyız. Sahurları fırsat bilerek gecelerimizi aydınlatmalıyız.
Tüm İslam alemi için Ramazan ayının hayır ve berekete, rahmet ve mağfirete vesile olmasını diliyorum.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri