Kirklareli’de Il Ve Ilçe Vaizlerı Ile Toplantı Yapıldı

Kirklareli'de Il Ve Ilçe Vaizlerı Ile Toplantı Yapıldı

il ve ilçe vaizlerı ile toplantı yapıldı

04 Ocak 2020 - 17:32

Kırklareli il ve ilçelerinde görev yapan vaizler, il müftüsü Hüseyin Demirtaş 'ın başkanlığında toplandı.
Kırklareli Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Merkezi Çalıştay salonunda gerçekleşen toplantıda , 2020 yılı içinde il ve ilçelerde yapılacak irşad çalışmaları hakkında genel bir perspektif çizildi. Vaizlerin değerlendirmeleri dinlendi.
İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş yaptığı açıklamada şunları söyledi: Diyanet Hizmetlerinde birinci sıra , her zaman irşad hizmetlerine aittir. Halkımızın etkin bir biçimde dini aydınlanma içerisinde olması gerekir.
Başta Aile problemleri olmak üzere her türlü dini sapma ve ahlaki yozlaşmaya karşı mücadele edeceğiz. Problemleri Çözmede;
1 Saha içinde tespitler yapacağız.
2 Tespit edilen hususları teşhis edip analizleri yapılacak
3 Tedavi sürecinde acil olanları öne çıkartıp diğer konuları tedric yöntemi ile çözeceğiz..
İrşad hizmetlerinde talimat veren değil, davet eden bir uslup ile halkımızın huzurunda olacağız.. Okuyan, araştıran, düşünen bir ekip ile hizmet yolunda olacağız. Kadına karşı şiddet ve Temel Aile Bilinci eylem planını hazırladık.
Ocak ayı içinde seminerlerini yapacağız" , dedi.

Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri