Kirklareli’de ‘kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş’

Kirklareli'de ‘kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş’

‘kurbanını paylaş kardeşinle yakınlaş’

08 Haziran 2023 - 17:30

 

Kırklareli'nde vekaletle kurban organizasyonu tanıtıldı

Kırklareli İl Müftülüğü, "Türkiye Diyanet Vakfı 2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülecek vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonuna, il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek verecek.

Bu kapsamda Kırklareli İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Kırklareli Şubesi ev sahipliğinde "2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıya Gaziantep İl Müftüsü Dr.Hüseyin Hazırlar konuşmacı olarak katıldı.

Sungurbey Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda Kırklareli İl Müftüsü Yusuf Eviş, İl Müftü yardımcıları, İlçe Müftüleri, Müftülük personeli ve din görevlileri hazır bulundu.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından toplantının açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Eviş, “ Kurban Kardeşimizle yakınlaşmak için bir vesiledir. Her sene olduğu gibi bu yılda vekalet yoluyla kurban sayılarının daha fazla artırılması için çalışmalıyız.’’ dedi.

Gaziantep İl Müftüsü Hazırlar ise “Vekaletle kurban programının amacı; kurbanlarını vekalet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşlarımıza kolaylık sağlamak, kurban etlerini daha fazla ihtiyaç sahibine ulaştırmak, Müslüman kardeşlerimizle bayram sevincini ve mutluluğunu paylaşmak, mazlum, mağdur, muhtaçlarla kardeşlik bağımızı güçlendirmektir.” diye konuştu.

Müftü Hazırlar, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının dünyanın her yerinde bulunan insanlara dil, din, ırk, mezhep, meşrep farkı gözetmeksizin yardım eli uzattığının altını çizdi.

Müftü Hazırlar, deprem bölgesinde Gaziantep ve Islahiye İlçesinde yaptığı hizmetlerden dolayı ayrıca İl Müftüsü Yusuf Eviş ve görevlilerine teşekkür etti.

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974 Kıbrıs Barış Harekatına Katılanlar Dayanışma Derneğini Ziyaret Etti
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974...
Antalya’da Gençlik Faaliyetlerinde Görev Alan Personele Yönelik "eğitim Semineri" Düzenlendi.
Antalya’da Gençlik Faaliyetlerinde Görev Alan Personele Yönelik...