Kirklareli’de Müftü Eviş: Halkın, Dini öğrenme Noktasında...

Kirklareli'de Müftü Eviş: Halkın, Dini öğrenme Noktasında Bir Ihtiyacı Var

müftü eviş: halkın, dini öğrenme noktasında bir ihtiyacı var

21 Ekim 2022 - 17:30

Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından "Güz Dönemi Rumeli Akademi Okumaları" etkinlikleri kapsamında "Dini Öğrenme ve Uygulamada İlahiyat Fakülteleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Konumu" konulu konferans düzenlendi.

Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa, İl Müftüsü Yusuf Eviş konuşmacı olarak katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı hakkında bilgilendirmede bulunan İl Müftüsü Eviş, "Diyanet İşleri Başkanlığı bugün merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatlarından oluşmaktadır. Merkez teşkilatı başkanlık makamının yanı sıra ana hizmet birimleri, danışma ve denetim birimleriyle yardımcı birimlerden meydana gelir. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yürüttüğü kamu hizmetleri; fetva, irşat ve tebliği, ibadet ve cami, eğitim hizmetleri ile yayın hizmetleridir." dedi.

Toplumun eğitim düzeyinin yükselmesi nedeniyle, yaygın din eğitimi alanında İlahiyat fakültelerinin önemine vurgu yapan Müftü Eviş, "İlahiyat fakültelerinin en önemli işlevlerinden biri, yükseköğretim düzeyinde yaygın din eğitimi alanına personel yetiştirmektir. Bu eğitim kurumlarından mezun olan öğrenciler, belli yeterlilikleri sağlamaları halinde, kurumda ve resmi anlamda yaygın din eğitiminin yüklenicisi olan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın farklı kadrolarında ve diğer özel çalışmalarında (televizyon, radyo, internet vb.) görev almaktadır." ifadelerini kaydetti.

Müftü Eviş, "İslam’ın temel kaynaklarına hakim olan ve bilimsel bilgiyi temel alan mezunlar yetiştirmek bu fakültelerin en önemli hedefleri arasında olmalıdır. Böylece halkın din eğitimi ihtiyacı karşılanabilecektir. Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın istihdam ettiği personeli yetiştiren en önemli eğitim kurumlarımızdan birisi ilahiyat fakültelerimizdir. Dini öğrenme ve uygulamada gönüllülük ve adanmışlık ruhu ön plana çıkar. Bu kapsamda da İlahiyat fakültelerinin adanmış ve güzel ahlaklı bireyler ortaya çıkarmak gibi bir sorumluluğu vardır. Halkın, dini öğrenme noktasında bir ihtiyacı var. Tabiri caizse merdivenaltı bir noktaya varmasın diye devletin bu işe el atarak İlahiyat fakülteleri ve İslami ilimler bölümleri açılmıştır ve dini öğrenme, sahih bilgiye ulaşma, din istismarını engelleme noktasında önemli yer tutarlar." diye konuştu.

Konferansın sonunda Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çapku, İl Müftüsü Yusuf Eviş’e teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...