Kilis’de Müftülük Personeli 41 Maden şehidi Için Hatim Okudu

Kilis'de Müftülük Personeli 41 Maden şehidi Için Hatim Okudu

müftülük personeli 41 maden şehidi için hatim okudu

21 Ekim 2022 - 17:45

Kilis İl Müftülüğü’nde her kademede görev yapan personel, Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden faciasında şehit olan 41 madenci için hatim okudu.

Her hafta düzenli olarak müftülük personelince okunan hatimlerin duası Cuma günü müftülüğün sosyal medya hesabından da canlı yayınlanıyor.

Böylece her cuma sosyal medya takipçilerinin de okuduğu hatimlerin duası yapılarak başta şehitlerin, gazilerin ve ahirete göç eden müslümanların ruhuna bağışlanıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Müftü Vekili Recep Çarpar, “Bartın Amasra’daki kömür madeninde 41 işçi kardeşimizin elim bir kaza sonucu şehit olması bizleri derinden etkiledi. Bizlerde Kilis Müftülüğü personelleri olarak her Cuma yaptığımız hatim duasında madenci şehitlerimizi unutmadık. Maalesef Maden faciası tüm ülkemizi yasa boğmuştur. Rabbim şehitlerimize rahmetiyle muamele eylesin, şehitlerimizin geride kalan ailelerine sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. dedi.”

Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri