kkö alım ilanı (gecici)

c) İlahiyat Ön Lisans d) İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak,

27 Nisan 2018 - 21:35 - Güncelleme: 27 Nisan 2018 - 21:45

İlimiz Merkez ve bağlı İlçelerinde 2018 yılı Yaz Kur’an Kursları ile 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında “İhtiyaç Odaklı Kurslarda” ihtiyaç duyulan Kur’an Kursu, Cami ve Müftülüğün uygun gördüğü yerlerde Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönetmeliğinin 7. maddesi, Vaizlik, Kur’an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık Kadrolarına Atama ve Bu Kadroların Basamaklarında Yükselme Yönetmeliğinin 9. maddesi, Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar, Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönergesinin 10. Maddesi ile Diyanet İşleri Başkanlığının 03/11/2014 tarih ve 6066 sayılı ve 09/09/2016 tarih ve E.44009 sayılı yazıları gereğince halen faal olarak görev yapanlar dâhil olmak üzere geçici olarak görevlendirilecek kadın personelle aşağıda belirtilen şartlarda ve tarihte mülakat sınavı ile geçici öğretici alımı yapılacaktır.

1. Mülakat sınavına katılmak isteyenlerde aranan şartlar;

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’ inci Maddesinde belirtilen şartları taşımak,

b) Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5’inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,

c) İlahiyat Ön Lisans

d) İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak,

e) 2016 KPSS (DHBT) sınavından en az 60 ve üzeri puan almış olmak. 2016 KPSS (DHBT) puanı 60 ve üzeri müracaatçı olmaması halinde KPSS (DHBT)‘ye girenler arasından sınav kurulunca yapılacak mülakat sınavı neticesinde en yüksek puan alandan başlamak suretiyle görevlendirmeler yapılacaktır.

f) Kur’an kursu öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak,

2. Mülakat sınavından 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaklardır. Ancak görevlendirilmeler; 24 Temmuz 2009 tarih ve 27298 sayılı Bakanlar kurulu kararı ve Başkanlık talimatlarına uyularak ihtiyaç halinde en yüksek puan alandan başlamak suretiyle yapılacaktır.

3. Hafızlık sınıflarındaki görevlendirmelerde hafız olma şartı aranacaktır.

4. 4-6 yaş grubu sınıflardaki görevlendirmelerde, 4-6 yaş grubu çocuk gelişimi sertifikası (en az 296 saatlik) aranacaktır. Başkanlığımızın  21.01.2017 tarih ve E.5722 sayılı yazısı gereğince 19.01.2017 tarihinden sonra alınan sertifikalar  4-6 yaş grubu Kur’an kursu açma kriterleri içinde değerlendirmeye alınmayacaktır. Daha önceki tarihlerde alınan sertifikalar öğretici görevlendirmelerde geçerli sayılacaktır.

5. Müracaatlar;    27/04/2018 - 11/05/2018 tarihleri arasında dilekçe ve istenen belgelerle birlikte sınava katılacaklar tarafından görev almak istediği İl ve İlçe Müftülüklerine yapılacaktır.

6. Başvuru sahibi dilekçesinde, İlimiz Merkez ve bağlı İlçelerden hangisinde görev almak istediğini belirtecek olup, belirttiği İlçe haricinde görev alamayacaktır.

7. Mülakat sınavı; 14 Mayıs 2018 Pazartesi günü saat 09.00’da İl Müftülüğünde yapılacaktır.

8. Müracaat esnasında istenen belgeler;

a) Dilekçe (Duyuru ekinde)

b) Nüfus cüzdanı fotokopisi

c) Öğrenim belgesi

d) 2016 KPSS (DHBT) sınav sonuç belgesi, (2014 KPSS (DHBT) sınav sonucu geçersizdir.)

e) Varsa hafızlık belgesi (Hafızlık sınıfları için)

f) Adli Sicil Kaydı Belgesi

g) Varsa 4-6 yaş grubu için çocuk gelişimi sertifikası (en az 296 saatlik)

h) Tüm aile fertlerini gösteren (Anne baba ve kardeşleri ) vukuatlı nüfus kayıt örneği ve açık ikametgah adresleri (Güvenlik ve Arşiv Araştırma Formunun Doldurulabilmesi için)

ı) Varsa işitme engelli eğitim belgesi

9. Teklif edilen görev yerini kabul etmeyenler haklarından feragat etmiş sayılacaklardır.

10. Başarı sıralaması sınav bitiminden sonra, Gümüşhane İl Müftülüğü www.gumushanemuftulugu.gov.tr.  resmi internet sitesinden duyurulacaktır.

İlanen duyurulur.

GÜMÜŞHANE İL MÜFTÜLÜĞÜNDEN DUYURU

27/04/2018

(İMZA)

Ercan AKSU

Gümüşhane İl Müftüsü

YORUMLAR

• 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü Cami Cemaaati Adına Gazze'ye Gönderilmek üzere Nakdi Yardımları, Tdv Vakfı Muş şubesi Başkanı Ibrahim Halil Demir'e Teslim Etti.
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü...