Kocaeli’de “zekat Iyilik Buluşmaları” Toplantısı...

Kocaeli'de “zekat Iyilik Buluşmaları” Toplantısı Gerçekleştirildi

“zekat iyilik buluşmaları” toplantısı gerçekleştirildi

22 Şubat 2024 - 17:50

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde zekât konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve zekât bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla "Zekât İyilik Buluşmaları" düzenleniyor.

Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Şaban Kondi’nin katılımıyla İlimizde bir dizi program gerçekleştirildi.

Genel Müdür Kondi, İlk olarak Türkiye Diyanet Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri ve Vakfa bağış yapan İş insanlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Ardından İl Müftülüğü konferans salonunda "Zekât İyilik Buluşmaları" programında din görevlilerine seslendi. Son olarak ise İlçe Müftüleri ve Zekât Koordinatörleriyle çalıştaya katıldı.

Kocaeli İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kocaeli Şubesi ev sahipliğinde İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda din görevlilerine yönelik düzenlenen toplantı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İl Müftü Vekili İhsan Yeğen açış konuşmasında; Vakıfçılık gönül işidir. Karşılığının Allah katında verileceğini ifade ederek Türkiye Diyanet Vakfı’nın birer gönüllüsü olarak çalışan din görevlilerine teşekkür edip, toplantının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.”

Konuşmacı olarak katıldığı toplantıda Din Hizmetleri Genel Müdürü Şaban Kondi; ”Diyanet İşleri Başkanlığı’nın desteklenmesi amacıyla kurulan Türkiye Diyanet Vakfı’nın bugün gelinen noktada yaptığı dini ve hayri hizmetlerle bir insanlık vakfı, bir ümmet vakfı halini aldığını ifade ederek vakfın yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerinden söz etti.

Özellikle yurt dışı faaliyetlerine değinen Kondi; Türkiye’deki yoksulluğu izale edebilecek mekanizmaların var olduğunu, Afrika ülkelerinin yer üstü ve yer altı kaynaklarının birileri tarafından sömürüldüğünü belirterek oralara götürülen yardımlarla gönüllerin birleştirildiğini, gönül köprüleri oluşturulduğunu ifade etti.”

Genel Müdür Kondi konuşmasında; “Yaptığımız yardımlarla öyle bir noktaya geldik ki üzerimizdeki ay yıldızlı bayrağı gördüklerinde dua etmeye başlıyorlar. Müslüman kardeşlerimize yardımların karşılığı ülkemize dua olarak geri dönüyor. Türkiye, kurmuş olduğu bu gönül köprüleriyle gelecekte dünyanın en süper gücü olmaya namzettir. Derler ki insanın ikinci ömrü eserleridir. Hayırla yâd edilmek için geriye eser bırakmak lazım. Suya muhtaç kurak topraklarda açtığımız su kuyularından insanlar istifade edebildiği gibi, hayvanlar ve bitkiler de nasipleniyorlar. Yeryüzünün ihtiyaç duyulan her yerinde, dil, ırk, mezhep, meşrep farkı gözetmeksizin insanlara yardım elini uzatan vakfımızdır. Ülkemizde meydana gelen afet durumlarında ihtiyaçların karşılanması noktasında ilk yerini alan vakfımızdır. Vakfımız aynî yardımlardan nakdî desteklere, eğitimden sosyal hizmetlere ve gönüllerin ihyasına kadar birçok alanda iyilik çalışmaları yapmakta, savaş ve işgallere maruz kalanların, yetimlerin, yoksulların, depremzedelerin, çaresizlerin ve kimsesizlerin yardımına her zaman koşmaktadır. Bu vakıf o kadar çok büyümeli ki dünyada bir aç, bir susuz insan kalmamalı, bunun için de çok çalışmalıyız. Çalışmalarımızın neticesinde Allah’ın izniyle İslam’ın sedası en gür seda, ülkemizin sesi de en gür ses olarak yankılanacaktır.” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen toplantı, İl Müftü Vekili İhsan Yeğen tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Şaban Kondi’ ye çiçek takdimiyle sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri