Konya’da 2024 Yılı Zekat Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Konya'da 2024 Yılı Zekat Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

2024 yılı zekat bilgilendirme toplantısı düzenlendi

22 Şubat 2024 - 17:55

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde “Zekat İyilik Buluşmaları” kapsamında hayırsever halkımızın zekatlarını yurt içinde ve yurt dışında olabildiğince geniş kitlelere ulaştırmak, zekat farkındalığı oluşturmak ve zekat kültürünün yaygınlaşmasına katkıda bulunmak amacıyla 2024 Yılı Zekat Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Karatay İlçe Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen 2024 Yılı Zekat Bilgilendirme Toplantısına Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Kahramanmaraş İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Ceyhan, Konya Dini İhtisas Merkezi Müdürü Salih Doğan, ilçe müftüleri, zekat koordinatörleri, vaizler, Kur’an kursu öğreticileri ve imam hatipler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantının açılış konuşmasını Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, selamlama konuşmasını İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge yaptı.

İl Müftüsü Öge, “Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar Konya İl Müftülüğü ve ilçe müftülükleri olarak zekat gelirlerinde artış sağlanmasının en önemli sebeplerinden bir tanesi sahada bizatihi insanlarımızı ziyaret ederek bilinçlendirme ve gayret noktasında teşvik edici yaptığımız çalışmalar ve yapılan gayretlerdir. Yapılan bu çalışmalarla toplumumuzun teveccühünün arttığını belirten Öge, personelin göstermiş olduğu gayret ve çaba için teşekkür etti.

İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge’nin konuşmasının akabinde Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan kürsüye gelerek “İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir”(Al-i İmran,104) ayetini okuyarak; Biz iyiliği emredip kötülükten sakındıran bir toplumuz. Bizim görevimiz İslam’ın inanç, amel ve ahlaka dair hayat veren mesajlarını, müesseselerini kurarak ve koruyarak tüm insanlığa anlatmaktır. Bununla da kalmayarak merhamet, sadakat, adalet, cesaret, misafirperverlik, cömertlik ve yardımseverlik gibi kök değerlerimiz temelinde bizzat yaşayarak örnek olmak ve vatanımızın selametine, milletimizin izzet ve haysiyetine, devletimizin kuvvetine ve ümmetimizin vahdetine hizmet etmektir. İfadelerine yer verdi.

Konuşmasının devamında Kaan, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde “Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin” projesinin önemine değinerek TDV aracılığı ile toplanan zekatların kullanıldığı hizmetlerle ilgili bilgiler paylaştı.

Program hediye takdimiyle sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri