Kocaeli Müftümüz Mehmet Sönmezoğlu Hocamızın Göreve Başlama...

Kocaeli Müftümüz Mehmet Sönmezoğlu Hocamızın Göreve Başlama Mesajı

kocaeli müftümüz mehmet sönmezoğlu hocamızın göreve başlama mesajı

26 Şubat 2024 - 17:50

BİMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

RAHMÂN VE RAHÎM OLAN ALLAH’IN ADIYLA

Yüce Allah’a sonsuz hamdü senalar, Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)’ya, Ehli Beytine, Ashabına ve tüm Mü’minlere salât ve selam olsun.

Vatanımız, dinimiz, bayrağımız ve mukaddes değerlerimiz uğruna şehadet şerbeti içen bütün şehitlerimize ve ölen tüm gazilerimize rahmet olsun. Türkiye’mizin güzel şehri Kocaeli’deki tüm kardeşlerime, müftülüklerimizin her kademesinde görev yapan tüm kardeşlerime selam olsun.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde yürütmüş olduğum çeşitli görevlerden sonra 23.02.2024 cuma günü itibariyle Kocaeli il müftülüğü görevime başlamış bulunmaktayım. Bu önemli ve mesuliyetli, manevi değeri çok büyük olan bu göreve şahsımı layık gören, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş’a, Başkanlığımızın her kademesindeki değerli ekibe, emeği geçen herkese dualarını daima üzerimde hissettiğim Kocaeli’nin güzel insanlarına, şükranlarımı arz ederim.

Yüce Rabbimize en büyük niyazım, Kocaeliye hizmet ederken yardım ve desteğini üzerimizden eksik etmemesi, daima sevdiği ve hoşnut olduğu güzel çalışmaları yaparak rızasını kazanabilmektir.

Bu vesileyle kuruluşundan günümüze kadar Kocaeli Müftülüğü görevini ifa eden bütün müftülerimizi ve müftülük hizmetlerinde bulunan hocalarımızdan ebediyete irtihal edenlere yüce Allahtan rahmet, hayatta olanlara sıhhat ve afiyetler niyaz ediyorum. Tüm kardeşlerimizi, din gönüllüsü mesai arkadaşlarımı hürmet ve muhabbetle selamlıyorum.

Görevimiz, hem bu dünyada hem de ahirette ebedi kurtuluş ve mutluluğa erebilmek için Din-i Mübin-i İslâm’ın rahmet ve merhamet çağrısıyla tüm insanlarımızı buluşturma yolunda var gücümüzle, gece gündüz çalışmak, Hayırsever, Fedakar, Aziz ve Gazi Milletimize hizmetkâr olmaktır.

Hedefimiz, Başkanlığımızın hedeflerine uygun olarak, Kocaali’deki din gönüllüsü kardeşlerimle beraber, emekli olup şehrimizde yaşayan emektar hocalarımız, KOÜ, İlahiyat Fakültesi Dekanı ve tüm görevlileri ve öğrencileri, kuruluşunu yapmış olmakla onur duyduğum 5. Dönem de mezun vermiş olan Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü, Öğretim Görevlileri, S.T.K.’lar, Basınımızın değerli mensupları ve çalışanlarıyla birlikte kardeşlik ekibi ruhuyla hareket ederek, tüm insanların ve fikirlerin önemsendiği sevgi ve hoşgörü anlayışıyla, hiçbir şekilde ayrılıklara fırsat vermeden toplumun tamamına ulaşmaktır.

Kocaeli’nin her köşesinde, camilerde, Kur’an kurslarında, mihraplarda, minberlerde, kürsülerde, şerefelerde asırlarca ilahi rahmet ve merhamet çağrısının, ezanların ve salâların yankılandığı bu topraklarda dinin rahmet ve merhamet iklimini ulaştıramadığımız, Kur’anla buluşturamadığımız hiçbir gönül, hiç bir ev, hiçbir işyeri, hiçbir kurum ve kuruluş bırakmamaktır. Yüce dinimizin diriltici nefesini ve mesajını hayatla buluşturmaktır.

Bugüne kadar Kocaeli’miz için, ülkemiz için gayret eden, âlemi İslâm’a hizmet eden, eser bırakan şahsiyetleri minnetle, hayırla yâd ediyorum. Yüce Allah’tan hayırla yâd edilecek hizmetler yapmayı ümit ve niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle yeni görevimin ülkemiz, milletimiz, Kocaeli’miz için hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Cenâb-ı Hakk’ın yardımının hep bizimle birlikte olmasını, Tevfik’ini Refik etmesini, bizi mahcup etmemesini diliyor, tüm milletimizin,dostlarımın ve Kocaeli’mizin hayır dualarını ve desteklerini bekliyor, idrakiyle müşerref olduğumuz üç ayların birlik beraberliğimizi, kardeşliğimizi daha da pekiştirmesini, ülkemizi, Filistini ve mazlum ülkeleri zulümlerden musibetlerden, felaketlerden arındırmasını, Ayların sultanı Ramazanı Şerife huzurla ulaştırmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

 

                                                                                                                                         Mehmet SÖNMEZOĞLU

                                                                                                                                              Kocaeli Müftüsü


 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri