Konya’da Bosna Hersek Mahallesi Ulu Cami Dualarla Ibadete...

Konya'da Bosna Hersek Mahallesi Ulu Cami Dualarla Ibadete Açıldı.

bosna hersek mahallesi ulu cami dualarla ibadete açıldı.

05 Haziran 2021 - 17:55

Yapımına 2005 yılında başlanan ve uzun yıllar yapımı süren Bosna Hersek Mahallesi Ulu Cami Konya protokolünün katılımıyla 4 Nisan 2021 Cuma günü ibadete açıldı.

Selçuklu Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi yapılan Ulu Caminin açılışı için gerçekleştirilen törenine Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Konya İl Müftüsü Ali Öge, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, , Selçuklu İlçe Müftüsü Nusret Karabiber, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, yardımsever Necati Toklu ve cami cemaati katıldı.

“Konya’mızda hiçbir hayırlı iş neticelenmeden kalmaz.”

Açılış töreninde konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya’mızda hiçbir hayırlı iş neticelenmeden kalmaz. Şehrimiz ismine yakışır bir cami daha kazanmış oldu. Bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Konya birçok manada öne çıkmış bir şehir ama aynı zamanda cami sayısıyla da öne çıkan bir şehirdir.  Böyle güzel bir camiyi şehrimize kazandırmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Son dönemde hayırsever Necati amcanın büyük katkıları oldu. Bu vesileyle ben kendisine ve bütün hayırseverlere teşekkür ediyorum.” dedi.

“Cami yaptıranların hayır defteri hiç kapanmıyor”

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ise Cami inşaatının uzun sürdüğünü dile getirerek şunları söyledi “Camii inşaatını bitirmek Necati amcamıza nasip oldu. Allah kendisinden razı olsun. Emeği geçenlere burada teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar, var olsunlar. Cami yaptıranların hayır defteri hiç kapanmıyor. İnşallah burada emeği olanların hayır defterleri, amel defterleri hiç kapanmayacak. Bizim de burada elimizden ne geliyorsa camimizin eksikleriyle ilgili yapmak için gayret edeceğiz. Hayırlı mübarek olsun diyorum.

“Ulu Camii dualarla ibadete açıldı”

Protokol konuşmalarının ardından Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge’nin yaptığı dua ile birlikte açılış kurdelesi kesilen Bosna Hersek Mahallesi Ulu Cami Cuma namazı öncesi ibadete açıldı.

“Caminin tasarımı 3 sene sürdü”

Kubbe sistemi ve içindeki akustik düzeninin, Selçuklu mimarisi içindeki hava dalgalarını kıran tonoz düzeninde birleştiği bir eser olan Ulu Cami; İçinde direk ve sütun olmayan, iki çağın mimarisini tek mimari ile bünyesinde buluşturan, ibadet eden Müslümanlar için, imam hatip ve vaizi %100 görüş açısı sağlayan 3 duyu organının: görsel, işitsel ve konuşsal (dilsel) aynı anda bir engel olmaksızın huzura ve huşuya hizmeti sağlanan, Namaz esnasında görüş alanına takılarak dikkati dağıtan, kulluğun zevkini kaçıran parlak ışıkların süzüldüğü pencere sisteminin kaldırılarak gerekli ışığı kubbe tepesinden veren,1300 m2'lik namaz kılma alanını kaplayan direksiz tek kubbeli bir eserdir.

Ulu Cami; Tasarımı Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesinde üç sene süren dünyada ve Türkiye’de hiç uygulanmamış yeni bir eser, yeni bir mimari tarz, geçmiş ve gelecek çağların duygularına aynı anda cevap verecek bir yapıt olma özelliği taşımaktadır.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974 Kıbrıs Barış Harekatına Katılanlar Dayanışma Derneğini Ziyaret Etti
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974...
Antalya’da Gençlik Faaliyetlerinde Görev Alan Personele Yönelik "eğitim Semineri" Düzenlendi.
Antalya’da Gençlik Faaliyetlerinde Görev Alan Personele Yönelik...