Konya’da Hacıveyiszade Camii’nde 40 Hadis Yarışması ödül...

Konya'da Hacıveyiszade Camii'nde 40 Hadis Yarışması ödül Töreni Yapıldı

hacıveyiszade camii'nde 40 hadis yarışması ödül töreni yapıldı

04 Kasım 2020 - 17:55

 

Konya İl Müftülüğü tarafından 2020 Mevlidi Nebi etkinlikleri kapsamında Kız ve Erkek  Kur’an Kursları  arasında ayrı ayrı gerçekleştirilen 40 Hadis yarışması ödülleri Hacıveyiszade Camiinde düzenlenen törenle öğrencilere takdim edildi.

Konya Merkez Kur’an Kursları arasında düzenlenen 40 Hadis Yarışması ödül törenine İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, İl Müftü Yardımcısı Betül Şimşek Öztürk, Kur’an Kursu öğreticileri ve öğrenciler katıldı.

Ödül takdimi öncesi kısa bir açış konuşması yapan İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, gençlere hitaben  şunları kaydetti:

‘’Rasulullah şöyle buyurur: Benden duyduğu bir sözü ezberleyip de onu eksiksiz bir şekilde bir başkasına aktaran kimsenin Allah yüzünü ağartsın, yüzünü aydınlatsın.

Sizler bu kırk hadisi ezberlemek suretiyle Hz. Peygamberin duasına mazhar oldunuz. Cenabı Hak yüzünüzü her zaman ak ve aydınlık eylesin, ahirette sizleri mahçup etmesin inşallah.

Sizler ömrünüzün bu genç yaşlarında Hz. Muhammed (as) efendimizin hadislerini okudunuz ezberlediniz. Allah’ın kitabını zaten hep okuyorsunuz, ezberliyorsunuz.

İnşallah hem Allah'a itaat eden hem Allah’ın Rasulüne itaat eden gençler, geleceğe umutla baktığımız genç yavrularımız olarak yetişiyorsunuz. Cenabı Hak yolunuzu açık eylesin, sizleri her daim muhafaza eylesin.’’

İl Müftü Yardımcısı Betül Şimşek Öztürk ise Hadis ezberleyen öğrencilerin, geleceğin inşa edenleri olacağını belirterek hepsini tebrik ettiğini belirtti.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu yarışmada dereceye giren kız ve erkek öğrencileri ilgi ve başarılarından dolayı tek tek tebrik ederek kurs öğrencilerine hediyelerini takdim etti.

Poçanoğlu’nun yaptığı duadan sonra Hacıveyiszade Camii’nde yapılan tören sona erdi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri