Konya’da Kur’an Kursu Yöneticisi Ve öğreticilerine Yönelik...

Konya'da Kur’an Kursu Yöneticisi Ve öğreticilerine Yönelik çevrimiçi “hafızlık Eğitimi” Seminerleri Başladı

kur’an kursu yöneticisi ve öğreticilerine yönelik çevrimiçi “hafızlık eğitimi” seminerleri başladı

01 Haziran 2021 - 17:55

Konya İl Müftülüğü Eğitim Hizmetleri Birimi tarafından hafızlık eğitimi veren Kur’an kursu yönetici ve öğreticilerine yönelik hazırlanan çevrimiçi seminerler İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge'nin katılımı ve açılış konuşmasıyla 31 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 20:45’de başladı.

Beş gün süre ile devam edecek çevrimiçi seminerlerin ilk gününde açılış konuşması yapan İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, hafızlık müesseslerinin önemine değinerek bu alanda yapılan hizmetlerde maddi ve manevi olarak katkı sağlayanlara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Kur'an eğitimini bir bütün olarak değerlendirmek gerektiğini söyleyen Öge “Hafızlık eğitimini bir bütün olarak öğrenci-veli, öğretici ve yönetici olarak düşünmek durumundayız.  Eğer biz bunlardan bu halkalardan bir tanesini eksik bırakır isek sistem de kendiliğinden sıkıntılar meydana gelebilir. Bugün ilk defa belki yöneticiler, öğreticiler üzerinde hafızlık yaptıranların katılımıyla gerçekleştireceğimiz yaklaşık beş yüz kişi kadar bir katılımcı olacak. Bu seminerlerin öğrenci boyutu ve renkli boyutuyla da desteklenmiş olması bütünlüğü sağlama açısından çok önem arz ediyor. İnşallah ileriki dönemlerde hem velilerimize yönelik hem de öğrencilerimize yönelik farklı seminerler, farklı programlarla bu silsileyi devam ettirme gayretinde olacağız. Çünkü biliyoruz ki Kur'an bize emanet, Kur’an-ı Kerim'i bu emaneti layıkıyla taşıyabilmek için ona layıkıyla hizmet etmek gerekiyor. Bu hizmetin de bir boyutunu önemli bir boyutuna hafızlık oluşturuyor. Dolayısıyla hafızlık öncesinde hafız olacak çocukların seçiminden tutun da hafızlık altyapısının oluşturulması, hafızlık yaptırma süreci, hafızlığı koruma süreci ve hafızların üzerine bina edeceğimiz ilimlerin pekiştirilmesi çok önemli. Aslında biraz önce söylemiş olduğum zincirin halkalarına müfredat açısından şimdi farklı şeyler eklemek durumunda kalıyoruz. Meseleye böyle bakınca, ben hafızlığın sadece Kuran'ın lafzıyla, tecvidiyle ilgili olmadığını bir bütün olarak bütün bunları göz önünde bulundurarak yapılması gerektiğine inanıyorum.” dedi. 

Hafızlık yaptırmanın çok zorlu bir süreç ve sabır gerektiği ifade den Öge, Kur'an-ı Kerim eğitimine yönelik hazırlan çevrimiçi seminerleri düzenleyen başta İl Müftü Yardımcısı Betül Şimşek Öztürk olmak üzere konuşmacılara ve katılımcılara teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından seminer Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Akça’nın “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu” konusunda sunumuyla devam etti.

31 Mayıs – 4 Haziran tarihleri arasında Meram Başvaizi Mehmet Erşahin ve Kur’an Kursu Öğreticisi Serap Aksoy’un moderatörlüğünde devam edecek olan seminerler şöyle devam edecek;

31 Mayıs Pazartesi:

Prof. Dr. Ömer Faruk Akça. Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı.

Ergenlik Dönemi ve DEHB(Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu)

1 Haziran Salı:

Drt. Drt. Psikolog Muhammed Arıkan

“Ergenlik Çağındaki Çocuklarla Etkili ve Doğru İletişim”

2 Haziran Çarşamba:

Psikiyatri Uzmanı Dr. Hasan Basri İzgi

“İlim Yolculuğunda Beyin Sağlığı”

3 Haziran Perşembe:

Sedide Akbulut (Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkan)

“Öğretici Yeterlilikleri”

4 Haziran Cuma:

Doç. Dr. Fatih Hilmi Çetin- Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk-Ergen Psikiyatri Anabilim Dalı

“Teknoloji Bağımlılığı ve Eğitim Üzerindeki Olumsuz Etkileri”

Kapanış Konuşması:
Betül Şimşek Öztürk (Konya İl Müftü Yardımcısı)


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.