Konya’da Miraç Kandili Dualarla Idrak Edildi

Konya'da Miraç Kandili Dualarla Idrak Edildi

miraç kandili dualarla idrak edildi

07 Şubat 2024 - 17:55

Recep ayının 27. gecesi olarak bilinen Miraç Kandili dolayısıyla camilerimizde kandil programları düzenlendi. Vatandaşların camilere akın ettiği gece, ibadet ve dualarla idrak edildi.

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge’de Kapu Camii’nde düzenlenen kandil  programına katıldı.

Kandil programı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ardından İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge’nin konuşmasıyla başladı.

Miraç Gecesi’nin İslam âlemi için hayırlar getirmesi temennisiyle başladığı konuşmasında Öge “Recep ayının 27. gececi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s)’e verilen en büyük mucizelerden İsra mucizesinin Cenab-ı Allah tarafından ihsan edildiği, ikram edildiği önemli bir gündür. Recep ayının başlangıcında Regaip kandilinde “Ya Rabbi! Recep ve Şaban ayını bizlere mübarek kıl, bereketli kıl. Ya Rabbi! Bizleri Ramazan ayına kavuştur.” Rabbim bugünü bizlere lütfetti, kavuşturdu elhamdülillah. Rasulullah Efendimizin bereketli olması için dua ettiği mübarek günlerde bulunuyoruz. Miracımız, Miraç kandilimiz mübarek olsun. Cenab-ı Hak, gönüllerinizi, gönüllerimizi, hanelerinizi, memleketimizi bereketlendirsin. 6 Şubat Kahramanmaraş Merkezli depremlerin yıl dönümünde hayatını kaybeden kardeşlerimize, vatan millet uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimize ve tüm geçmişlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. ” diyerek İsrail'in saldırıları karşısında direnen Filistin ve Gazzeli Müslüman kardeşlerimizin zafere ulaşması için dua etti.

Kur’an Kerim tilavetleri, Mevlid-i Şerif ve okunan ilahilerle gönüllerin coştuğu kandil programı İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge’nin yaptığı dua sonrası yatsı namazının edasıyla sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri