Konya’da “soğuk Günlerde Sıcak Kardeşlik” Projesi...

Konya'da “soğuk Günlerde Sıcak Kardeşlik” Projesi Kapsamında Adrb’den 35 “iyilik Konutu”

“soğuk günlerde sıcak kardeşlik” projesi kapsamında adrb’den 35 “iyilik konutu”

05 Temmuz 2021 - 17:55

Konya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi organizasyonu ile başlatılan “Soğuk Günlerde Sıcak Kardeşlik” projesi kapsamında İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunu tarafından sürdürülen yardım çalışmaları devam ediyor.

Yardım faaliyetlerine destek vermek amacıyla Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından başlatılan “Bir Misafir Eviniz de Sizin Olsun” projesi kapsamında, Vaiz Ümmü Taş ve Uzman Vaiz Halide Kılıç’ın yurtiçi ve yurtdışı öğrencilerine yönelik düzenlediği online eğitimlere katılan öğrencilerinde katkılarıyla toplanan 35 adet “İyilik Konutları”  bedeli 297.500 TL vakfın hesabına aktarıldı.

Yaptıkları çalışmalarla ilgili Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge’ye bilgiler veren Vaiz Ümmü Taş ve Uzman Vaiz Halide Kılıç, eğitimden yardım faaliyetlerine kadar her alanda çalışmalarına devam ettiklerini dile getirerek desteklerinden dolayı İl Müftüsü Öge’ye teşekkür ettiler.

İl Müftüsü Öge ise eğitim, kültür, dayanışma ve sosyal yardım projeleri kapsamında müftülüklerce yapılan çalışmalarda her daim destek olunacağının altını çizerek, imkanlar ölçüsünde her türlü desteğin sağlanacağına vurgu yaptı. Çalışmalarından ötürü Öge,  ADRB sorumlusu İl Müftü Yardımcısı Dr. Aslan Çıtır’a, Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şube Yetkilisi Mümtaz Nuzumlalı’ya, Vaiz Ümmü Taş’a, Uzman Vaiz Halide Kılıç’a ve katkı sağlayan herkese emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Yardım faaliyetlerine destek veren Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından yürütülen çalışmalarda bugüne kadar;

Çin zulmünden kaçarak ülkemize gelen mültecilere yönelik  bayramlık temini,121 öksüz ve yetimi giydirme, Azez-İdlib bölgelerine 215 soba temini, bir tır  kışlık giyecek ve un yardımı,  “Bir Hediye Kur’an’ın da Senin Okunsun”  kampanyası ile öğrencilere 7046 Kur’an-ı Kerim hediyesi,  Ramazan ayında itikafa giren hafız öğrencilere, öğretmenlere, öğrenci ve ailelerinde (2000 kişilik) iftar yemeği, mazlum ve yetim çocuklara harçlık ve hediyeler takdim edildi.

Yapılan çalışmalarda “Hafız-ı Kur’an Vakıf’ı Anlam”, “Konya Oku ve Yüksel”, “Hanımlar İrfan Yolunda”, “İlmini Geliştir, Hayatını Değiştir”, “Gencim Sorum var Sorunum Yok” ile yeni başlatılan “Gönül Yolu –Türkiye Vaizleri “projelerinde görev alan katılan vatandaşlar tarafından maddi destek sağlanmıştır.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya'da Kur'an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Yapıldı
Konya'da Kur'an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Yapıldı
Manisa'da Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu Tanıtıldı
Manisa'da Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu Tanıtıldı