Konya’da “vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu” Basın...

Konya'da “vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu” Basın Toplantısı Yapıldı

“vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu” basın toplantısı yapıldı

08 Temmuz 2021 - 17:55

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile yürütülen vekâlet yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu'nda kurbanlarını kestirmek isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak amacıyla düzenlenen “Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu” tanıtımına yönelik basın toplantısı Konya İl Müftülüğünde yapıldı.

Basın toplantısına Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Yalman, Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Meram İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak ve Selçuklu İlçe Müftü Vekili Bahtiyar Şahin katıldı.

Toplantıda; Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın ortaklaşa yürüttüğü Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim organizasyonu hakkında bilgilendirmelerde bulunan Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge şunları kaydetti;

“Kurban ibadeti, Rabbimize yaklaşma, iyiye, güzele ve hakikate ulaşma arayışıdır. Kurban ibadeti teslimiyet, sadakat ve fedakarlığın bir göstergesidir. Kurban ibadeti, Rabbimizin verdiği nimeti muhtaç olanlarla paylaşabilme erdemidir.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı kurulduğu günden bu tarafa dünyanın ihtiyaç duyulan her yerine dil, din, ırk ve mezhep farkı gözetmeksizin yardım elini uzatmaktadır. Bu kurumlarımız, sosyal yardımlardan eğitime, camilerin inşaatlarından gönüllerin ihyasına kadar birçok alanda iyilik çalışması yapmaktadır. Türkiye Diyanet Vakfı kuruluşundan bugüne kadar “dünyayı iyilik değiştirecek” inancıyla hayır köprüsü olarak nice güzel hizmetlere vesile olmuş; ülkemizde, İslam dünyasında ve dünyanın her yerinde iyiliğin sembolü bir kuruluş haline gelmiştir. Vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu, Türkiye Diyanet Vakfı'nın Diyanet İşleri Başkanlığı ile beraber 30 yıldır devam ettirdiği en önemli hizmetlerden birisidir. Bu yıl da “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” düsturuyla vekaletle kurban bağışı hizmeti yapılacaktır.

Türkiye Diyanet Vakfına emanet edilen kurban vekaletleri, İslam dininin esaslarına uygun olarak büyük bir hassasiyetle yerine getirilmektedir. Son derece şeffaf bir şekilde sürdürülen organizasyonda kurban kesimleri vekalet sahiplerinin isimleri tek tek okunarak bizzat Diyanet İşleri Başkanlığımızda görev yapan hocalarımız ve Türkiye Diyanet Vakfımızın gönüllüleri nezaretinde gerçekleştirilmektedir.

Bu meyanda kurbanını bağışlamak isteyen vatandaşlarımıza il ve ilçe müftülerimiz, din görevlilerimiz, Kur'an kursu hocalarımız ve bütün Diyanet İşleri Başkanlığı personelimiz her türlü kolaylığı sağlayacaktır.

İl ve ilçelerimizin değişik yerlerine kurulan stantlarımız, camilerdeki din görevlilerimiz, Kur'an kurslarındaki hocalarımız ve müftülükteki personelimizle Türkiye Diyanet Vakfı şube görevlilerimiz ve vakıf gönüllülerimizle kurban bağışı yapmayı isteyen kardeşlerimize bu hizmeti sunacağız.

Geçtiğimiz yıl Türkiye Diyanet Vakfına emanet edilen 557 011 hisse kurban, salgın koşullarına rağmen yurt içinde 430 kesim noktasında, yurt dışında ise 74 ülkenin 308 bölgesinde kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır. Bu sene ise 20 milyondan fazla ihtiyaç sahibine Türkiye'nin iyilik elinin ulaşmasını hedeflemekteyiz.

Vekaletle kurban ücretleri 2021 yılında yurt içi için 1125 TL, yurt dışı için 925 TL olarak belirlenmiştir.

Vekaletle kurban bağışında Konyamız 2019 yılında 9377 hisse, 2020 yılında ise 10974 hisse bağışlayarak Türkiye'de en çok bağış yapan 5. il olmuştur. Bu yıl da Konyalı hayırsever vatandaşlarımızın bağış organizasyonumuza daha yoğun ilgi göstereceğine inanıyor, 15000 hedefine ulaşmayı arzu ediyoruz.          Bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız il ve ilçelerimizin çeşitli noktalarına kurulan stantlarımız vasıtasıyla, camilerimizde din görevlilerimize, Kur'an kurslarındaki hocalarımıza, ayrıca il ve ilçe müftülüklerimize ve   Diyanet Vakfı şubelerimize uğrayarak bizzat bağış yapabilecekleri gibi www.tdv.org ve www.bagis.tdv.org  adreslerinden de online olarak bağışlarını yapabileceklerdir.

Bu süreçte vatandaşlarımız TDV Konya Şubemizin 0332 357 07 61 ve İl Müftülüğü Ek Binasının                              0332 350 61 75 numaralı telefonlarına ulaşarak bağış konusunda bilgi alabileceklerdir. Ayrıca Türkiye Diyanet Vakfı genel merkezindeki 0312 416 92 00 numaralı telefonu arayarak veya www.tdv.org adresinden vekaletle kurban hakkında detaylı bilgiye ulaşabileceklerdir.

Tüm Konyalı hemşehrilerimizi “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” diyerek bu vekaletle kurban bağışına katılmaya davet ediyoruz.”


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret