Konya Il Müftülüğü Tarafından “aileyi Ayakta Tutan...

Konya Il Müftülüğü Tarafından “aileyi Ayakta Tutan Değerler” Konulu Konferans Düzenlendi

konya il müftülüğü tarafından “aileyi ayakta tutan değerler” konulu konferans düzenlendi

21 Şubat 2024 - 17:55

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın selamlama konuşmasını Selçuklu İlçe Müftüsü Selim Yazıcı, açılış konuşmasını İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge yaptı. İl Müftüsü Öge’nin konuşmasından sonra  Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı İdris Yavuzyiğit, Değerleri ile Güçlü Ailem projesi kapsamında  "Aileyi Ayakta Tutan Değerler" konulu konferans verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı İdris Yavuzyiğit konuşmasında, İslam’ın aile kurumuna verdiği öneme dikkat çekerek, Diyanet İşleri Başkanlığımızın aile kurumunun korunması ve kurulmasında yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yavuzyiğit, “Aileyi ayakta tutan değerler; sevgi, saygı, sadakat ve merhamettir. Bu unsurlar aileyi ayakta dinç tutan etkenlerdir. Tv, telefon, bilgisayar ve dizilerden ailelerin olumsuz etkileniyor. Bir yemek masasında bile aile birlikteliğini kaybediyorsak eğer orada aile problemleri vardır. Bütün bunlara baktığımızda aileyi sağlam temeller üzerine koymazsak eğer ortada aile diye bir etken kalmaz.” ifadelerini kullandı.

Konya Ticaret Odası Konferans Salonu’nda geçekleşen konferans hediye takdimiyle sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri