Konyada onbinler; camiler ve meydanlarda kadir gecesini ihya etti

Onbinler; Camiler ve Meydanlarda Kadir Gecesini ihya Etti

12 Haziran 2018 - 09:35

Onbinler; Camiler ve Meydanlarda Kadir Gecesini İhya Etti

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve "bin aydan hayırlı" olan Kadir Gecesi, Konya'da huşu içerisinde idrak edildi.

Mevlana Türbesi önündeki Mevlana Meydanı başta olmak üzere, Müftülükler ile Belediyelerin yapmış olduğu ortak programlar çerçevesinde vatandaşlar kadir gecesini camii ve meydanlarda büyük kalabalıklar ile idrak etti.

Özellikle, Mevlana Türbesi'nin yanında, Osmanlı Padişahı Sultan 2. Selim tarafından yaptırılan Sultan Selim Camii'nde toplanan çok sayıda vatandaş Kadir Gecesi burada idrak etti.

Onbinlerce kişinin doldurduğu Mevlana Meydanı'nda yer bulamayanlar Mevlana Caddesi üzerine saf tutarak namazlarını kılarken, tarihi camiler başta olmak üzere birçok camide de Kadir Gecesi dolayısıyla büyük yoğunluk yaşandı.

Mevlana meydanında namaz öncesi Kadir gecesinin önemine dair vaaz eden İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, “Evveli rahmet ortası mağfiret sonu da cehennemden kurtuluş” olan Ramazan-ı Şerif’ in son günlerine ulaşmış bulunuyoruz. Kuran- ı Kerim’in inmeye başladığı Kadir Gecesine bu yılda tekrar kavuşmanın sevinç, huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bizi bu geceye ulaştırana Cenab-ı Allah’a sonsuz hamd-ü senâlar olsun.  Her sene Rabbimizden bir bağış Rasulullah (S.A.V) efendimizden bir armağan gibi gelen bu mübarek geceyi Yüce Kitabımızda Rabbimiz özel müstakil bir sure ile yani Kadr suresini ile en güzel bir şekilde bizlere tasvirini yapmıştır. “dedi.

Kadir gecesi mü’minlere bir ömürlük fırsat sunmaktadır.

Kadir gecesinin mü’minlere bir ömürlük fırsat sunduğunu dile getiren İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, insanlığa bir rahmet ve umut kapısı olarak bahşedilen bu mübarek gecede, kişinin geçmişini değerlendirmesi, gafletle geçen günlerini sorgulaması ve günahlardan arınmak için de geçmişte yaptığı hatalara karşı Rabbine tövbe etmesi gerektiğini ifade etti.

Kadir gecesini ancak Kuran-ı Kerim’in kadrini, kıymetini bildiğimiz oranda hakiki anlamda ihya etmiş oluruz.

Kadir gecesinin ancak Kuran-ı Kerim’in kadri ve kıymetinin bilindiğinde ihya edilmiş olacağını söyleyen Poçanoğlu, Kuran-ı Kerim’in hak, hakikat, adalet ve takva ilkelerine sarılarak bu gecenin bir ömre bedel maneviyatından bir haz bir nasip alınabileceğini kaydetti. Ayrıca Poçanoğlu”Kadir gecesini idrak eden Müslümanlar olarak şunu iyi bilmeliyiz ki; dünyanın neresinde olursa olsun, açların, yoksulların, mağdurların, zayıfların, zulme uğrayanların, mültecilerin, yetimlerin, yaşlıların, engellilerin, ihtiyaç sahiplerinin yanında olmalıyız. Tüm dünyaya sevgiyi, merhameti ve iyiliği taşımak için üzerimize düşen vazifenin önemini bu gecede bir kez daha hatırlamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz ve milletimiz olmak üzere siz değerli cemaatimizin ve Alem-i İslam’ın mübarek Kadir gecesini tekrar tebrik eder, bu gecenin milletimize ve İslam dünyasına huzur ve esenliğe vesile olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ederim.” dedi.

Konuşmalarının ardından Poçanoğlu’nun yaptığı dua ile onbinlerce vatandaş ellerini semaya kaldırdı.  Yapılan duygu yüklü duada tevbe ve istiğfar edilirken, ümmeti muhamed’in kurtuluşu ile dünyanın çeşitli bölgelerinde zulüm altında kalan Müslüman ve mazlumların huzura kavuşması içinde dua edildi.

Mevlana meydanında idrak edilen kadir gecesi özel programı sonra kılınan teravih namazının ardından İl Müftüsü Ahmet Poçonoğlu, Meram Belediyesi tarafından Sekine Hatun Camii’nde düzenlenen programa katılarak bura dua etti.

Sekine Hatun Camii’de yapılan duanın ardından Poçonoğlu, Kon-Tv’de Sami Bayrakçı tarafından sunulan Sahur Özel Programına katıldı.

Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.