Konya Müftülüğü’nden Kuzey Kafkasya Müslümanlarına...

Konya Müftülüğü’nden Kuzey Kafkasya Müslümanlarına Kardeşlik Eli

konya müftülüğü’nden kuzey kafkasya müslümanlarına kardeşlik eli

09 Aralık 2020 - 17:55

 

Rusya Federasyonu’na bağlı Adıgey Cumhuriyeti’nin başkenti Maykop’ta Kafkasya Müslümanlarına hizmet veren Merkez Cami’nin yıpranmış olan halıları Konya İl Müftülüğünce yenilendi.

Adıgey Cumhuriyeti ve Krasnodar Bölgesi Müslümanları Dini İdaresi, Maykop şehrinde tadilatı yapılan Merkez camiye acil halı ihtiyacı olduğunu belirterek Konya İl Müftülüğün’den yardım talebinde bulundu.

Talebi olumlu karşılayan İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, halıların İl Müftülüğünce temin edilmesi için çalışma başlattı.

Yapılan çalışmanın ardından satın alınan halılar Adıgey’li Müslüman kardeşlerimiz için Maykop Merkez Cami’ne gönderildi.

Konya İl Müftülüğü’nün yapmış olduğu yardımdan duyduğu memnuniyeti yazılı olarak dile getiren Adıge Cumhuriyeti ve Krasnodar Bölgesi Müftüsü Askarbi Kardanov, Poçanoğlu’na teşekkür ederek onur konuğu olarak ülkelerine davet etti.

Poçanoğlu ise Müslümanların vücudun azaları gibi olduğunu vurgulayarak Müslümanların sevinçte ve kederde hep birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olmaları gerektiğine dikkati çekti.

Maykop Merkez Cami’nin halılarını yenileyerek oradaki müslümanların bir ihtiyacını gidermiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Poçanoğlu, Adigey Cumhuriyeti’nde ve Krasnodar Bölgesindeki tüm Müslümanlara sevgi ve selamlarını gönderdi.

Poçanoğlu, Allah hayır ve hasenat sahiplerinin hayırlarını kabul etsin diyerek hayırseverlere dua etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı