Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Birincisi...

Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Birincisi Kütahya'dan

kur'an-ı kerim'i güzel okuma yarışması türkiye birincisi kütahya'dan

28 Eylül 2021 - 18:00

"Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali" Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde gerçekleştirildi. Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığınca erkek Kur’an kursu öğrencileri arasında düzenlenen "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali" Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, yarışmada önce il, daha sonra bölge birincilerinin belirlendiğini bugün de Türkiye birincisinin belirleneceğini söyledi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s.), “Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğretenlerinizdir.” buyurduğunu hatırlatan Başkan Erbaş, “Kur'an kursu öğrencilerimiz bu hayırlı işi vakti ile yaptılar. Kur'an-ı Kerim’i öğrendiler. Bir kısmı hafız oldu. Şimdi de bu birikimlerini bütün milletimizle paylaşıyorlar.” dedi.

Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Kur'an kursu öğrencileri arasında yaptıkları hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmalarını, Kur’an eğitimine bir teşvik olması amacıyla düzenlediklerini kaydetti.

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin, Samsun Aşıkkutlu Egitim Merkezi Müdürlüğü Eğitim Görevlisi Hasan Kazancı ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Naci Demirci’den oluşan komisyon üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda yarışmada dereceye girenler belirlendi.

Buna göre; Kütahya Emirsultan Kur’an Kursu öğrencisi Furkan Süngü birinci olurken Adana Kozan Yusuf Baysal Erkek Kur’an Kursu öğrencisi Fatih Gökdal ikinci, Samsun Bafra Merkez Kur’an Kursu öğrencisi Erdoğan Okka üçüncü oldu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.

İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş yarışma sonunda yaptığı açıklamada: "Ayasofya'da yapılan Kur'an-ı Kerimi Yüzüne Güzel Okuma Yarışmasında Furkan Süngünün kazandığı birincilik camiamızı ve Kütahyalı kardeşlerimizi çok sevindirdi. Geçen yıl kazanılan Türkiye ikinciliğinin ardından bu yıl kazanılan birincilik, bu işin tesadüfi olmadığını gösterdi. Hakikaten de öyle..Emir Sultan Yatılı Kur'an Kursu Yöneticisi Mehmet Oruç yönetiminde, Kuran Kursu Öğreticilerinin dayanışması ve motivasyonu ile Furkan Süngü her geçen gün kalitesini artırdı. Ulu cami imam-hatibi Mehmet Ali Sarı hocamizin kurs hocaları arasında yer alması kaliteyi etkileyen faktörler arasında yer alıyor. Furkan Süngü, müftülüğün farklı programlarında aşr-ı şerif okuyarak, mihrabiye okuma tecrübesi kazandırılmaya çalışıldı. Ayrıca Kütahya halkı, Kuran Kursu hizmetlerine maddi ve manevi destek vermeye devam ediyor. İlimizde 6 adet proje okullarında 500'den fazla öğrenci hafızlık eğitimi yapıyor ve akademik eğitim görüyor. Başarı birliktelikten ve bu işe külli destek vermekten geçiyor. 7 bölge birincilerinin katıldığı final yarışmasında Kütahya Müftülüğü bölge yarışmasındaki ciddiyet ve hazırlıkları ile finale hazır olduğunun işaretlerini vermişti. Bu vesile ile öğrencimizi, ebeveynini, değerli hocalarımızı ve Kütahya'yı kutluyoruz. Evet, başarı tesadüfi değildir." dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret